Blogeris Zeppelinus – tautinės pakraipos žmonių ruporas, radikalus nacionalizmo idėjų propaguotojas ir dešiniosios krypties marginalų ideologinis vedlys.

Anonimas, kuris juodaodžius žmones vadina “negrų tautybės atstovais”. Blogeris Zeppelinus, pasitaikius menkiausiai galimybei, būtinai prikibs prie žydų bei tautinių ar seksualinių mažumų.

Tačiau kas jis yra iš tiesų?  Į šį klausimą buvo neatsakyta net kelerius metus. Spėlionių būta įvairių, tačiau net ir Blogerio Zeppelinus šalininkai nežinojo, kas atstovauja šį interneto personažą.

Puikiosios darbo žmonių šventės proga, KaunoZinios.lt nori savo skaitytojams padovanoti išskirtinę dovaną – mes paviešinsime kas slepiasi po dešiniosios politinės krypties marginalo Blogerio Zeppelinus kauke!

Internetinio anonimo medžioklė prasidėjo 2013 m. kovo 11-ąją dieną, kai Blogeris Zeppelinus savo Facebook paskyroje pasidalino asmeniniu foto albumu apie Zuoko renginius Gedimino prospekte:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.430533970368432.1073741825.100002354984957

Pirmiausia skaitydami įvairiausius komentarus užsikabinome už teiginio, kad Blogeris Zeppelinus iš tikro dalyvavo Kovo 11-sios eitynėse:

Ilgai tyrinėję bei lyginę Zeppelinus ir kitų renginį fotografavusių žmonių nuotraukas, sušukome – checkmate! Pagaliau pavykorasti kol kas vienintelę užuomina apie šio personažo tikrąjį asmenį:

Užsikabinti padėjo būtent ši Blogerio Zeppelinus daryta nuotrauka, nes radome ją papildantį kito fotografo kadrą, kuris, tiesa, kol kas daug mums nesakė:

Išklausinėjus daugybės kovo 11-osios eitynių fotografų ir peržiūrėjus begalę video medžiagos, supratome: šis žmogus nemėgsta būti objektyvų kelyje, jis mėgsta būti šone. Pavyko rasti tik du ne itin padedančius vaizdus – neryškią jo nuotrauką iš toli ir dviejų sekundžių video įrašą, kur Zeppelinus nufilmuotas pranykstantis toli fone:

Detaliai ištyrinėję ultrapatriotų gretas buvome radę vieną tikėtiną variantą – tautininkas, aktyvus veikėjas, “tradicinių” vertybių gynėjas, kandidatas į seimo narius. Ir labai panašus į žmogų nuotraukoje. Jau buvome beskelbią šią gerą naujieną, tačiau nuotraukos kokybė kėlė pagrįstų abejonių tad nusprendėme pasitelkti kantrybę.  Neilgai laukus pasirodė žinia, jog Blogeris Zeppelinus (o kartu ir potencialus jo klonas Giedrius Gerutavičius, socialiniuose tinkluose tuntais publikuojantis mielų kačiukų nuotraukas ir lyg tarp kitko įterpiantis į srautą pagrindinius Zeppelinuso pasisakymus) ruošiasi dalyvauti mitinge už lietuvių kalbos išsaugojimą.

Tai buvo mūsų šansas. Ir tas šansas pasitvirtino 100%. Susipažinkite:

Ne, tai ne kairėje esantis žinomas tautinių pažiūrų pilietis Arūnas Brazauskas, nors daug kas kartas nuo karto įtarė jį esant Blogeriu Zeppelinu. Mūsų straipsnio herojus dešinėje. Deja, į Marvą iš “Nuodėmių miesto” nepanašus nė per plauką.

Panašumų su kovo 11-osios nuotrauka yra, nors tiksliai nusakyti sunku. Kadangi esame visada linkę abejoti išvadomis, pradėjome tikrinti informaciją. Atkreipkite dėmesį į ūgio, stoto ir batų+kelnių identišką derinį:

Galiausiai Blogeris Zeppelinus pats įdėjo reportažą iš šio mitingo:

Taigi dar vienas užtikrinimas, galutinai patvirtinęs mūsų spėjimus. Laikas parodys, ar klaviatūros didvyriai būna drąsuoliais tik už anonimiškumą užtikrinančio ekrano. Padėkite atpažinti šį asmenį!

Savo spėjimus ir turimą medžiagą siųskite redakcijai adresu info@kaunozinios.lt arba pasisakykite šio straipsnio komentaruose.

Mes nesitikim, jog atskleidus ir paviešinus Blogerio Zeppelino tapatybę jis nustos rašyti, ar nors kiek pakeis savo pažiūras, greičiausiai pasirinks kitą slapyvardį, susigalvos naują sintetinę asmenybę. Vienintelis dalykas, kuo viliamės, kad šis internetų personažas taps santūresnis savo išsireiškimuose, ir kiekvienas naujas ateities kartų Zeppelinas nebebus toks užtikrintas, kad pasitelkus anonimiškumą jam pavyks pasislėpti.

Redakcija neskatina ir nerekomenduoja imtis jokių persekiojimo, šantažo ar niekinimo veiksmų. Būkime padoresni už piktus anoniminius interneto personažus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: