Brangius daiktus bus galima palikti automobiliuose-saugyklose
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Prie krepšinio arenų visuose Lietuvos miestuose, kur vyks Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynės, bus įrengtos specialios mobilios daiktų saugyklos.

Brangius daiktus (profesionalius fotoaparatus, kompiuterius ir kt.), kurių nebus galima įsinešti į arenas, profesionalius fotoaparatus, kompiuteriusgalės palikti saugoti specialiai įrengtuose saugos bendrovės EUROCASH 1 automobiliuose.

„Per Europos krepšinio čempionatą prie arenų patikra bus didesnė nei įprasta, ilgesnis bus ir draudžiamų daiktų sąrašas. Kad sirgaliams nekiltų nepatogumų, brangius daiktus, kuriuos bus draudžiamą įsinešti į arenas, jie galės palikti saugoti mūsų specialiai įrengtuose automobiliuose.

Specialiai čempionatui įsigijome keturis naujus tokius automobilius. Juose yra įrengti seifai, vaizdo kameros, elektroninės ir kitos apsaugos priemonės“, – sako bendrovės EUROCASH1 direktorius Vytautas Labeckas.

Automobiliai-saugyklos stovės prie krepšinio arenų Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje, kur rytoj prasidės Europos krepšinio čempionatas. Brangių daiktų saugojimas paslauga kainuos 5 litus. Norint, kad nekiltų papildomų rūpesčių, V. Labeckas pataria į varžybas šių daiktų išvis nesinešti.

Pagal „EuroBasket 2011“ lankytojų elgesio taisykles, į areną bus draudžiama įsinešti:

nešiojamus kompiuterius, profesionalius fotoaparatus (kurių objektyvo židinio nuotolis yra 35 mm ir daugiau), didesnius nei 25x25x25 cm daiktus (tarp jų – dideles rankines, kosmetines, kuprines, sportinius krepšius, kurie negali būti laikomi po arenos kėde), bet kokius maisto produktus ir gėrimus, taip pat – bet kokius potencialiai pavojingus daiktus (fejerverkus, signalines raketas ir kitokią pirotechniką, peilius, žirkles, purškiamus dezodorantus, kvepalų buteliukus, skėčius ir pan.).

Tam tikri reikalavimai numatyti ir krepšinio sirgalių atributikai. Į arenas nebus galima įsinešti didesnes nei 2×1,5 m vėliavas (didesnėms būtina gauti organizatorių leidimą), vėliavų stiebus (išskyrus lanksčius plastikinius, neilgesnius kaip 1 m); trimitus, švilpukus ir kitus pučiamuosius muzikos instrumentus, popieriaus ritinius ir kt.

Saugumo sumetimais, čempionato metu visose arenose bus ribojamas alkoholio vartojimas bei prekyba, nebus galima įsigyti net alaus.

Prie įėjimų bus įrengti arkiniai bei rankiniai metalo ieškikliai, kuriais bus tikrinami visi žiūrovai. Vieša tvarką arenų prieigose prižiūrės sustiprintos policijos pajėgos, saugos darbuotojai neįleis neblaivių ar grėsmę aplinkiniams keliančių žiūrovų.

Didelis dėmesys bus skiriamas ir prie arenų esančioms automobilių stovėjimo aikštelėms. Kadangi jose bus įrengtos sirgalių pramogų zonos (kuriose rungtynes bus galima stebėti dideliuose ekranuose), parkavimo vietų skaičius prie arenų bus ribotas. Todėl V. Labeckas rekomenduoja į renginius geriau atvykti viešuoju transportu.

„Visame pasaulyje panašiuose renginiuose būna sustiprinta apsauga, todėl tikimės, kad krepšinio aistruoliai tai supranta. Pastebėjus įtartinius daiktus arba viešos tvarkos pažeidimus, prašome nedelsiant informuoti apsaugos darbuotojus arba policiją. O jei įvyktų ypatinga situacija, prašytume nepulti į paniką, klausyti pranešimų per garsiakalbius ir vykdyti apsaugos darbuotojų, kurie yra apmokyti, kaip elgtis įvairiose situacijose, nurodymų“, – sako EUROCASH1 vadovas.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: