(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariatas, siekdamas atkreipti dėmesį į tai, kad prasidėjus naujiems mokslo metams vaikams būtų saugu kelyje į mokyklą ir iš jos, ir skatindamas visus eismo dalyvius, ypač suaugusiuosius, būti drausmingus ir atsakingus už savo elgesį kelyje, primena – būkite atidūs kelyje!

Vairuotojai
– artėdami prie pėsčiųjų perėjų (ne tik esančių prie mokyklų), nepamirškite sulėtinti greitį, sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja”, kad praleistumėme pėsčiuosius. Matydami netoli važiuojamosios kelio dalies žaidžiančius vaikus, sulėtinkite greitį.

Pėstieji
– į kitą važiuojamosios dalies pusę galima eiti tik pėsčiųjų perėjomis, o kur jų nėra – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms. Įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikina, kad tai saugu.

Tėveliai
– įsėdę į automobilį kartu su vaikais, nepamirškite pasirūpinti atžalų saugumu – užsekite vaikams saugos diržus, nesodinkite vaikų ant kelių, neleiskite vaikams stebėti kelią įsispraudus tarp dviejų priekinių sėdynių, vaikai turi sėdėti specialiai jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse. Priminkite vaikams saugaus eismo taisykles.

Prasidėjus mokslo metams, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai vykdys trumpalaikius reidus prie mokyklų. Prieš pamokas ir po jų pareigūnai tikrins transporto priemones, kurias vairuoja mokiniai, (vairuotojo pažymėjimus, kitų būtinus dokumentus, saugos diržų, saugos šalmų naudojimą ir pan.). Taip pat didelis dėmesys bus sutelktas į vaikus, važiuojančius dviračiais. Pareigūnai domėsis, ar vaikai turi atšvaitų, primins jiems šviesą atspindinčių elementų naudojimo svarbą tamsiuoju paros metu. Prie pėsčiųjų perėjų, sankryžose, pareigūnai vykdys transporto priemonių vairuotojų, taip pat motociklų (mopedų) vairuotojų ir jų keleivių elgesio (saugos šalmai, važiavimo greitis) kelyje kontrolę.

Pagal galimybes bus organizuojami mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų vairuotojų blaivumo atsitiktiniai patikrinimai.

Prašoma visų eismo dalyvių būti atsargiems ir padėti vieni kitiems, ypač mažiesiems mūsų eismo dalyviams, kad įvyktų kuo mažiau nelaimių. Tai pat visų prašoma nelikti abejingais ir apie įtartinus asmenis, transporto priemones, padarytas ar daromas nusikalstamas veikas ar kitus teisės pažeidimus informuokite policiją 112, Kauno r. PK tel. ( 8 37) 321 543 arba nemokamu pasitikėjimo tel. ( 8 37) 321 611.

Kauno apskrities policijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: