(c) Wikimedia commons archyvo nuotr.

Antradienį, spalio 5 dieną, 9 val., Kauno J. Jablonskio gimnazijoje įvyks „Comenius“ projekto „Lygus pagal įstatymą, bet ne iš tikrųjų“ (angliškai: „Equal by Law, but not in Reality“) įžanginis renginys, pradedantis projekto veiklos etapą Lietuvoje.

Renginyje dalyvaus Kauno miesto mero pavaduotoja Loreta Kekienė, savivaldybės atstovai, koncertuos gimnazijos moksleiviai, numatomas mokyklos muziejaus aplankymas ir draugystės medžio sodinimas.

„Lygus pagal įstatymą, bet ne iš tikrųjų“ (angliškai: „Equal by Law, but not in Reality“) – taip vadinasi „Comenius“ projektas, su kuriuo kartu su šešių Europos šalių projekto dalyviais jau antri metai dirba Jono Jablonskio gimnazijos moksleiviai ir mokytojai.

Tai – dviejų metų tarptautinis projektas, kurio tikslai yra atskleisti, išstudijuoti ir analizuoti nelygybės atvejus kiekvienos šalies bendruomenėje, palyginti gautus rezultatus ir pasidalinti patirtimi su kitomis šalimis, ieškoti galimų sprendimo būdų, skleisti teigiamą požiūrį į lygias žmonių teises, kaupti patirtį ir pateikti ją leidinyje visų šalių partnerių kalbomis. Vykdant šį projektą, mokinių ir mokytojų grupės susitinka kiekvienoje iš septynių šalių, planuoja darbą ir dalijasi patirtimi.

Pirmąją spalio mėnesio savaitę Kaune yra numatytas visų septynių šalių susitikimas, kuriame mokytojai iš Šiaurės Airijos, Anglijos, Ispanijos, Lenkijos, Vokietijos, Turkijos ir Lietuvos ne tik apžvelgs jau nuveiktus darbus, bet ir planuos tolesnę šio projekto veiklą.

Svečiai iš užsienio valstybių susipažins su gimnazijos bendruomene, dalyvaus debatuose su J.Jablonskio gimnazijos debatų klubo nariais ir diskutuos apie teisę į žodžio laisvę, be to, viešės Lietuvos Seime ir kalbėsis apie žmogaus teises su Seimo nare, prof. Marija Aušrine Pavilioniene.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: