(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba lapkričio 5 dieną atrinko ir patvirtino miesto bendrojo lavinimo mokyklas, kurias siūlys Švietimo ir mokslo ministerijai rekonstruoti 2009-2012 metais.

Rekonstruoti bus siūloma: Juozo Grušo vidurinę mokyklą, Antano Smetonos vidurinę mokyklą, Jono Basanavičiaus vidurinę mokyklą, Jono Jablonskio gimnaziją, VDU „Rasos“ gimnaziją.

Planuojama rekonstruoti mokyklų pastatus, taip siekiant sumažinti energijos suvartojimą. Be to, planuojama rekonstruojamas mokyklas aprūpinti šiuolaikinėmis mokymo priemonėmis.

Preliminarus lėšų poreikis vienai mokyklai rekonstruoti yra ne daugiau kaip 4 mln. litų kartu su Savivaldybės biudžeto skiriamomis lėšomis.

Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio skyrius, atsižvelgdamas į dabartinę ekonominę situaciją statybos darbų rinkoje, pasiūlė ir rezervinį rekonstruojamų įstaigų sąrašą. Po viešųjų pirkimų konkursų dažniausiai lėšos yra sutaupomos, todėl tikslinga kad likutis būtų panaudotas ir kitų mokyklų rekonstravimui.

Į rezervinį sąrašą pateko Vaižganto vidurinė mokykla, Rokų vidurinė mokykla, Simono Daukanto vidurinė mokykla, Viktoro Kuprevičiaus vidurinė mokykla, Palemono vidurinė mokykla, Kovo 11-osios vidurinė mokykla.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: