Būsimiesiems pirmokams įteiktos dovanėlės
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugpjūčio 31 dieną Savivaldybės didžioji salė buvo pilnutėlė pirmokų. Čia buvo surengta šventė Kauno daugiavaikių šeimų vaikams, kurie rytoj pradės lankyti mokyklas.

„Sveikinu visus, atvykusius į šventę. Jau daugelį metų pagal tradiciją sukviečiame daugiavaikių šeimų vaikučius ir kartu pasidžiaugiame.

Sveikinu šeimas, kurios augina po keletą vaikų. Žinom ir suprantam, kaip nelengva auginti vaikus, o tuo labiau, kai užpuola krizės. Reikia daug pastangų, kad vaikai augtų sveiki ir laimingi.

Ačiū jums už tai, kad daugėja kauniečių skaičius. Pirmokėliams linkiu sėkmės rašant pirmąsias raides, skaitant pirmuosius žodžius. Neliūdėkite, kad mažiau laiko liks žaislams ir žaidimams lauke. Linkiu gražios Rugsėjo pirmosios šventės“, – kalbėjo meras Rimantas Mikaitis ir pakvietė pirmokėlius atsiimti dovanėles.

Visiems vaikams buvo įteiktos Saliamono Paltanavičiaus knygelės „Aš – lietuvis“. Jos ne tik gražios, su spalvingomis iliustracijomis, bet ir įdomios.

Pirmas skyrius apie lietuvių kalbą, o toliau galima paskaityti apie Lietuvos tradicijas, papročius, žymiausias šventes, muziejus, tautodailininkus, apie genialųjį, visame pasaulyje žinomą dailininką M. K. Čiurlionį, gintarą, ruginę duoną Lietuvos trispalvę ir partizanus.

Knygelės autorius pirmokus (ir netik juos) supažindina su pagrindiniais dalykais, kuriuos būtina žinoti kiekvienam.

Kadangi pirmąją klasę Kaune pradės lankyti ir kitataučių vaikai, todėl jiems įteiktos labai vertingos Vytauto Kandroto knygos „Lietuvos istorija“. Knygose mero sveikinimas ir linkėjimai.

„Linkiu, kad mokykla taptų Tavo antraisiais namais, kad užaugtum doru žmogumi ir savo miesto patriotu“, – rašome mero R. Mikaičio sveikinimo pabaigoje.

Pirmokus sveikino ir Gausių šeimų bendrijos pirmininkas, miesto Tarybos narys, Socialinių, šeimos ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Kazimieras Nausėda. Jis išaugino ir gražiai auklėja penkis vaikus.

„Malonu jaustis savų būryje. Ne visi supranta, kiek reikia pastangų išsaugoti darnią ir gausią šeimą. Aš labai noriu ir linkiu, kad gausių šeimų vaikai būtų dori, darbštūs, kūrybingi. Ugdykime juos, pakelkime gausių šeimų prestižą. Ateikite į Gausių šeimų asociaciją, jūs ten laukiami.“, – kreipdamasis į susirinkusius kalbėjo K. Nausėda.

Tarybos narė Loreta Kudarienė, eilėmis pasveikino susirinkusius ir sakė, kad su kai kuriais tėveliais susitinka jau ne pirmą kartą., nes šventės daugiavaikių šeimų pirmokams rengiamos jau kelintą kartą. „Lenkiu galvą prieš gausių šeimų tėvus“, – sakė L. Kudarienė.

Tarybos narė Irena Matijošaitienė palinkėjo, kad rudenį, kai saulės mažiau, saulė visada šviestų pirmokų širdelėse.

Pirmokams rankeles spaudė ir dvi lėlės – Limpos. Jie dalijo švytinčius lipdukus ir žaidimų bukletus. Linkėjo, kad gatvėje būtų atsargūs.

Susirinkusiems koncertavo A. Kačanausko muzikos mokyklos mokiniai ir Danguolės Beinarytės išugdyti dainininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: