(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tam, kad žmonės išvengtų finansinių nuostolių ir neįvykusių kelionių, Ūkio ministerija ir Valstybinis turizmo departamentas ragina Lietuvos keliautojus atidžiai perskaityti pasirašomas kelionių paslaugų teikimo sutartis, domėtis kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimo terminu ir laidavimo draudimo suma.

„Žmonės turėtų ne tik atidžiai perskaityti sutartis, bet ir pasinaudoti savo teise žinoti apie kelionių agentūros ar organizatoriaus turimą laidavimo draudimo sutartį ir jos galiojimo datą. Šie duomenys privalo būti nurodyti visose tarp kelionių agentūrų ar organizatorių ir keliautojų pasirašomose sutartyse“, – sako Ūkio ministerijos Investicijų ir eksporto departamento Turizmo politikos skyriaus vedėja Lidija Bajarūnienė. Be to, pasak jos, visi kelionių organizatoriai ar agentūros matomoje vietoje turi laikyti savo veiklos vykdymo pažymėjimą, kad keliautojams patiems nereikėtų tuo domėtis papildomai.

Lietuvos Respublikos turizmo įstatymo 4 straipsnis nustato, kad kelionės organizatorius ar kelionių agentūra kelionių organizavimo arba kelionių agentūros paslaugas gali teikti tik turėdami galiojantį kelionės organizatoriaus arba kelionių agentūros pažymėjimą.

Nė viena valstybinė institucija neprisiima įsipareigojimų dėl nuostolių kompensavimo keliautojams, kurie sudaro sutartis su tokio pažymėjimo neturinčiomis bendrovėmis.

Visi kelionių organizatoriai ir agentūros, veikiančios pagal galiojančius pažymėjimus, yra nurodytos Valstybinio turizmo departamento interneto svetainėje dešinėje pusėje esančioje skiltyje „Registruotos turizmo paslaugos“ bei interneto puslapyje adresu http://www.travel.lt/index.php/keliones/1282.

Keliautojai, norintys gauti oficialią informaciją apie kelionių agentūras ar organizatorius, pasitikrinti, ar turizmo paslaugų teikėjai turi tam reikiamą leidimą, taip pat gali kreiptis į Valstybinį turizmo departamentą.

Valstybinio turizmo departamento informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: