(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Pusantrų metų Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs įžaidėjas DeJuanas Collinsas sugrįžta į Lietuvą. Su 188 cm ūgio krepšininku sudaryta vienerių metų sutartis. 33-erių krepšininkas prie sezonui besiruošiančios komandos turėtų prisijungti artimiausiu metu.

Ieškodami įžaidėjo Kauno „Žalgirio“ vadovai kalbėjosi ir su naujo klubo kol kas neturinčiu Šarūnu Jasikevičiumi. „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas pabrėžė, kad sutartis su D.Collinsu nereiškia, kad jau nebėra vilčių sulaukti ir Šaro, kuris pats turi nuspręsti, kur nori tęsti savo karjerą.

DC pravardę turintis D.Collinsas į Kauną pirmą kartą atvyko 2007 m. sausį ir padėjo „Žalgiriui“ laimėti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę bei po metų pertraukos tapti Lietuvos krepšinio lygos čempionu.

Vedamas D.Collinso „Žalgiris“ 2007/2008 m. sezone iškovojo visus titulus vietiniame fronte. Žalgiriečiai tapo Lietuvos ir Baltijos lygų čempionais bei vėl laimėjo LKF taurę, o D.Collinsas buvo pripažintas naudingiausiu BBL ir LKF taurės finalo ketvertų žaidėju.

Kitą sezoną DeJuanas pradėjo Rostovo „Lokomotiv“ (Rusija) komandoje, o vėliau trumpai rungtyniavo Sevilijos „Cajasol“ (Ispanija) ekipoje.

Praėjusių metų lapkritį D.Collinsas prisijungė prie graikų Kavalos „Panorama“ komandos. Į „Žalgirį“ grįžtantis įžaidėjas Graikijos čempionate vidutiniškai rungtyniaudavo 27 minutes, pelnydavo po 12,8 taško, sugriebdavo po 3,1 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. D.Collinsas buvo antras visoje Graikijoje pagal perimtus kamuolius – vidutiniškai 1,8 perimto kamuolio per mačą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: