Dailininko Gvido Latako paroda -
(c) KMN.lt archyvo nuotr.

Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56) nuo sausio 17 d. iki vasario 10 d. eksponuojama dailininko Gvido Latako tapybos objektų paroda „Buvimai“.

Parodos atidarymas sausio 24 d. 17 val. Įėjimas nemokamas. Kviečiame apsilankyti pirmadienį-ketvirtadienį 10–18 val; penktadienį 10–16:30 val.

Anotacija, pasvarstymai:

Oi nusibodo trafaretinės anotacijos, kaip, kodėl ir už ką dariau darbus.

Dariau, nes patiko. Rinkau visokias senienas: dėžes, stalčius ir dureles. Paskui dar įsimislijau meistrauti knygas iš storų lentų, toms lentoms pritvirtinti nugarėles su knygos pavadinimu, nupiešti viršelį. O knygos turinys telieka mįslė. Siekiamybė pažiūrėti, o apie ką ta knyga.

Žinot, naują knygą paėmus rankosna, savy užčiuopiu lūkestį – gal čia kaip tik ta knyga, kuri užpildys neperskaitytų knygų alkį, atsakys į klausimus, išmokys. O kai perskaitai, matai, jog dar ne ta. Vienintelis būdas nenusivilti – tai turėti neperskaitytą knygą. Čia ir siūlau tokias knygas. Su medžių rievių puslapiais (rašytų lėtai: vieni metai – vienas puslapis).

Durnumas – pasakys žmogelis iš pašalies, bet tas durnumas mene gali įgauti pliuso ženklą. Sugebėjimas pažiūrėti iš šalies, lyg vaiko žvilgsniu visada duoda pliusų. Ai, bet ką čia aš kalbu, truizmai, jūs ir patys tą puikiai žinot.

Toliau: stalčiuje karalius Saliamonas lošia šachmatais su Sabos karaliene Mikalda. Lošti šachmatais valdovams jau baisoka, o jei loši prie tuščios lentos? O, brol, čia jau kvepia vyro ir moters reikalais, įtampomis, filtrais.

Toliau – dar gražiau: Sezano „kartožnikai“, Barzdaskutys, alchemikas, pražuvęs su vaikais, ir merga, kuri nežinojo bėdos, tai įsitaisė paršelį.

Tad įsitaisykim paršelį ir mes – taip įdomiau gyventi.

Kauno menininkų namų informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: