(c) Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras 2010 m birželio 10 – 11 dienomis pakvietė priešmokyklinių grupių vaikams skirtos priemonių programos „Dantukas ir draugai“ dalyvius į baigiamąjį renginį. Gražiausius ir originaliausius piešinius nupiešę vaikai iš 26 Kauno miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų galėjo pasidžiaugti ir nusifotografuoti parodėlėje šalia savo darbelio, dalyvauti žaismingame mokomajame seminare.

Renginyje mažiesiems autoriams buvo smagu atsakinėti į klausimus apie burnos higieną – juk vykdant programėlę auklėtojos šauniai padirbėjo – iki baigiamojo renginio buvo daug nuveikta grupėse. Vaikai spalvino ir aptarinėjo ugdomųjų knygelių piešinukus, mokėsi taisyklingai valyti dantukus bei suprasti, kas yra tikrieji dantukų draugai, o kas tik kenkėjai, nors ir skanūs.

Vaikai, susirinkę į baigiamąjį “Dantukas ir draugai“ renginį, jau atsisveikina su darželiu. Jie juk be penkių minučių pirmokai. Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai vaikams suorganizavo šventinį edukacinį seminarą ne tik prisiminti burnos sveikatos svarbą, bet ir žaismingai aptarti saugų elgesį gatvėje, kieme, paplūdimyje. Būsimieji pirmokai noriai dalyvavo žaidime ir mokėsi, kaip vasarą išvengti traumų bei nelaimingų atsitikimų, kad gražiai besišypsantys ir sveiki peržengtų mokyklos slenkstį.

Justina Satkevičiūtė
Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: