Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šiuo metu valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partija bei partija “Tvarka ir teisingumas” (TT) derasi dėl jungimosi, BNS patvirtino partijos “Tvarka ir teisingumas” atstovai. Tai patvirtina ir Darbo partijos (DP) atstovai. Kaip vienas galimų naujos partijos pavadinimų svarstomas “Tvarka, darbas ir teisingumas”.

Sekmadienį šaukiamas neeilinis Darbo partijos prezidiumo ir tarybos posėdis. Taip pat sekmadienį posėdžiaus “Tvarkos ir teisingumo” prezidiumas bei taryba.

Partijos “Tvarka ir teisingumas” frakcijos seniūnas Petras Gražulis BNS patvirtino, jog partijos kalbasi dėl galimo susijungumo.

“Kalbos vyko gana seniai, o dabar jau informuoti skyriai, abipusis (partijų – BNS) noras yra, sekmadienį taryba spręs, ar pritarti jungimuisi”, – BNS sakė P.Gražulis.

DP vicepirmininkė Virginija Baltraitienė BNS sakė, jog savaitgalį partijos vadovybė planuoja aptarti galimą partijų jungimąsi.

“Lyg tai planų (dėl “darbiečių” ir “tvarkiečių” jungimosi – BNS) yra, bet sprendimų politiniu lygmeniu nėra priimta, nors kalbos vyksta, kad centro jėgoms reikia jungtis”, – sakė V.Baltraitienė.

“Tvarkiečių” seniūno teigimu, aptartos ir detalės, kad partijos jungtųsi paritetiniais pagrindais, pirmuosius dvejus metus jai vadovautų “Tvarkos ir teisingumo” pirmininkas Rolandas Paksas, kitus dvejus – DP pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Kaip galimą susijungusių partijų pavadinimą P.Gražulis minėjo “Tvarka, darbas ir teisingumas”. “Tokį pavadinimą minimą girdėjau, bet gali būti pasirinktas ir kitas”, – sakė P.Gražulis.

Partijos “Tvarka ir teisingumas” pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas BNSsakė, kad pokalbiai su partijomis dėl bendradarbiavimo vyksta, tračiau kalbos apie jungimąsi su Darbo partija – dar per ankstyvos.

Seimo vicepirmininko “tvarkiečio” Kęsto Komskio teigimu, pokalbiai dėl jungimosi vyksta ne tik su “darbiečiais”, bet ir į Seimą nepatekusia Liberalų ir centro sąjunga. Tačiau su DP derybos pažengusios toliau.

Jis tik atkreipė dėmesį, kad sprendimą dėl partijos jungimosi su kita politine jėga gali priimti partijos kongresas. Jam sušaukti reikia ne mažiau kaip 65 dienų.

Susijungusios dvi partijos įgytų kiekybinę balsų persvarą valdančiojoje centro kairės koalicijoje ir turėtų daugiau atstovų, nei šiuo metu koalicijoje turi dominuojanti socialdemokratų partija.

“Tvarkos ir teisingumo” frakciją Seime sudaro 10 parlamentarų, Darbo partijos frakcija turi 29 narius. Abi partijos iš viso turėtų 39 balsus Seime. Valdantieji socialdemokratai šiuo metu turi 38 atstovus parlamente.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: