© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt
Verslo įmonėms, Kauno mieste įsteigusioms ne mažiau kaip 200 nuolatinių darbo vietų, bus suteikiama 50 proc. lengvata įsigyjant metinius parkavimo bilietus. Šiam siūlymui ketvirtadienį pritarė Kauno miesto taryba.

Pasak šio sprendimo projekto iniciatoriaus, Kauno miesto tarybos nario Marijaus Pancerio, vienas juridinis asmuo tokių leidimų su nuolaida galės įsigyti ne daugiau kaip 100 ir jie galios ne ilgiau kaip trejus metus nuo to momento, kai įmonė įsteigs 200 darbo vietų. M. Pancerio teigimu, tokia lengvata bus taikoma ir toms įmonėms, kurios jau senai priėmusios 200 darbuotojų. Ar tokiai įmonei suteikti lengvatą, bus sprendžiama atsižvelgiant į tai, ar įmonė pasiekė 20 proc. naujų darbo vietų augimą.

„Šis sprendimas pagerins Kauno miesto konkurencingumą pritraukiant dideles įmones, plečiančias savo veiklą ir ieškančias didelio ploto patalpų savo biurams ar paslaugų centrams steigti. Būtent paslaugų centrų, kurie įdarbina po kelis šimtus naujų darbuotojų, pritraukimas, anot investicijų pritraukimo agentūros „Investuok Lietuvoje“ specialistų, Kaunui yra itin aktualus“, – teigė M. Panceris.

Steigiasi paslaugų centrai

Vis daugiau investuotojų Kaune ieško galimybės steigti naujas darbo vietas, įkuriant paslaugų centrus. Tokių pavyzdžių pastaraisiais metais turime ne vieną. Kauno meras Andrius Kupčinskas tarpininkavo padedant agentūrai „Investuok Lietuvoje“, kad į Kauną ateitų Didžiosios Britanijos bendrovė „Callcredit“ ar JAV komapanija „Intermedix“.

„Kaune 2011 m. paslaugų centrai įkūrė 300 darbo vietų, pernai tokių vietų buvo jau 850. Prognozuojama, jog per artimiausius kelis metus paslaugų centrai galėtų įsteigti dar apie tūkstantį naujų darbo vietų“, – pabrėžė projekto iniciatorius M. Panceris.

„Turime dėti pastangas, kad mūsų mieste investuotų daugiau tokio lygio kompanijų kaip „Callcredit“ ar „Intermedix“. 200 darbo vietų turinti įmonė per metus sumoka apie 1,8 mln. Lt. Gyventojų pajamų mokesčio“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Trūksta biurų

Aktuali problema Kaune – jaučiamas verslo klasės biurų trūkumas, kurių už miesto centro ribų kol kas nėra daug, o esantys miesto centre susiduria su parkavimo problemomis. Neretas biurų pastatas miesto centre neturi savo parkavimo vietų, o naudotis miesto parkavimo sistema jo darbuotojams yra per brangu. Parkavimo lengvatos suteikimas padės pritraukti į miesto centrą naujų įmonių, ieškančių didelio ploto biurų, tačiau dvejojančių dėl parkavimo kaštų.

„Ši lengvata – tai tik viena iš skatinamųjų priemonių verslui kurti darbo vietas – teigė M. Panceris. – Taip pat turime toliau tęsti bendradarbiavimą su agentūra „Investuok Lietuvoje“, rasti priemonių, kuri užtikrintų informacijos apsikeitimą tarp universitetų, potencialių investuotojų ir nekilnojamojo turto valdytojų. Taip pat turime peržiūrėti savo mokestinę politiką ir labiau ją orientuoti į naujų darbo vietų kūrimo skatinimą.“

Matome, jog į Kauną ateina tokios bendrovės, kurios reikalauja aukštos kvalifikacijos darbuotojų, tad mes turime sudaryti visas sąlygas verslininkams, kurie kuria naujas darbo vietas“, – teigė miesto tarybos narys Vytas Bancevičius.

Šiuo metu metinis parkavimo bilietas kainuoja 2100 Lt. Šiuo metu yra išplatinta tik 53 tokie bilietai. Iš viso Kauno miesto centre yra apie 3200 apmokestintų parkavimosi vietų, Kauno klinikų rajone – apie 800 vietų, o jų visų užimtumas, priklausomai nuo zonos ir sezoniškumo svyruoja nuo 40 iki 80 proc.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: