© Wikimedia Commons archyvo nuotr.
Kauno miesto taryba pritarė partnerystės dėl projekto „Daugiabučių namų modernizavimo skatinimas, II etapas” įgyvendinimo ir bendradarbiavimo dėl energinio efektyvumo didinimo programų įgyvendinimo savivaldybėje sutarčiai.

 

„Šioje sutartyje savivaldybė yra projekto partnerė, kuri yra įpareigota parengti pirminius dokumentus: daugiabučių namų energinio naudingumo sertifikatus ir namų investicinius planus”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Parengti investicijų planai apima patvirtintų daugiabučių namų techninio darbo projekto, rangos darbų pirkimo, sutarčių su laimėtojais sudarymo, energinio naudingumo sertifikato po modernizavimo atlikimo, statybos techninės priežiūros pirkimo, tinkamo atnaujinimo projekto administravimo darbus.

Pirmuoju etapu Kauno miesto savivaldybė atrinko ir į renovuojamų namų daugiabučių namų sąrašą įtraukė 35 daugiabučius, kurių šiluminės energijos sąnaudos viršijo 150 kWh/ m.kv. per metus. Antruoju etapu buvo atrinkti 95 daugiabučiai, atsižvelgiant į gyventojų išreiškusių didžiausią susidomėjimą ir priėmusių preliminarų sprendimą dėl daugiabučio namo modernizavimo.

„Iš Aplinkos ministerijos girdime tik teigiamus atsiliepimus apie operatyviai organizuojamą daugiabučių modernizavimo procesą Kaune. Deja, šiuo metu į programą įtraukta tik labai nedidis daugiabučių skaičius, kuriems būtina renovacija”, – teigė Kauno miesto vicemeras Vasilijus Popovas.

Visi dokumentai, reikalingi pradėti renovacijos darbus, turi būti parengti iki ateinančių metų pabaigos, statybos darbai – iki 2015 m. spalio mėnesio. Savivaldybės atrinktuose daugiabučiuose namuose numatoma įgyvendinti energinį efektyvumą didinančias priemones. Jos leis sumažinti bendras visų daugiabučių namų energijos sąnaudas ne mažiau kaip 40 proc. ir juose pasiekti ne mažesnę kaip C energinio naudingumo klasę.

Pagal tarybos patvirtintą programą yra numatomas šildymo ir karšto vandens sistemų pertvarkymas ar keitimas, ventiliacijos ir rekuperacijos sistemų pertvarkymas, keitimas ar įrengimas stogo šiltinimas, naujos dangos ar naujo šlaitinio stogo įrengimas, fasado sienų šiltinimas, balkonų ar lodžijų įstiklinimas, laiptinių lauko durų ir tambūro durų keitimas, butų ir kitų patalpų langų keitimas į mažesnio šilumos pralaidumo langu, rūsio perdangos šiltinimas, liftų atnaujinimas.

Reklama: Domina energetinis sertifikavimas? Apsilankykite čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: