Daugiabučių namų bendrijoms - Kauno savivaldybės finansinė parama
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį, gruodžio 29 d., Kauno miesto tarybos posėdžio metu buvo nutarta skirti finansinę paramą namų savininkų bendrijoms ir taip prisidėti prie gyvenamųjų namų kokybės sąlygų gerinimo Kaune.

„Skirdami šią paramą daugiabučių namų savininkų bendrijoms prisidedame prie bendrijų būsto atnaujinimo, energijos taupymo, namų kokybės sąlygų gerinimo. Bendrijoms skirtos lėšos bus pervedamos apmokant sąskaitas už atliktus darbus arba įgyjamas statybines medžiagas“,- posėdžio metu teigė Anželika Banevičienė, Specialiojo daugiabučių namų savininkų bendrijų rėmimo fondo pirmininkė.

Pasak Vyto Bancevičiaus, Savivaldos ir bendruomenių plėtojimo komiteto nario, skirstant rėmimo fondo lėšas buvo išsikelti du pagrindiniai prioritetai.

Pirmiausia buvo galvojama apie daugiabučių namų savininkų bendrijų steigimo išlaidų kompensavimą bei apie jau esamų bendrijų energetinio ūkio modernizavimo bei jo efektyvumo didinimui skirtų išlaidų padengimą.

Daugiabučių namų savininkų bendrijų rėmimui Kauno miesto savivaldybės biudžete planuojama numatyti 400 tūkst. litų.

Paramą nutarta skirti iš viso173 bendrijoms:

– 2 daugiabučių namų savininkų bendrijoms namo techninių defektų, kurie kelia grėsmę namo ir atskirų jo konstrukcijų stabilumui ir žmonių saugumui likvidavimo išlaidoms kompensuoti (50 proc.);

– 11 daugiabučių namų savininkų bendrijoms daliai išlaidų (50 proc.) susijusių su bendrijų modernizuojančių daugiabučių namų energetinio audito ir techninių projektų rengimui padengti.

– 23 daugiabučių namų savininkų bendrijoms steigimo išlaidoms kompensuoti (100 proc.);

– 137 daugiabučių namų savininkų bendrijoms daliai išlaidų (7,05 proc.) susijusių su daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų atnaujinimui ir energijos naudojimo jame efektyvumo didinimu padengti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: