Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Daugiausiai 2013 metų “Grammy” nominacijų gavo atlikėjai vyrai, ir po šešias jų turi “fun.”, Jay-Z (Džėj Zi), Kanye Westas (Kanajus Vestas), Frankas Oceanas (Frenkas Oušenas), “Mumford & Sons” ir Danas Auerbachas (Deinas Auerbachas) iš “The Black Keys”, paskelbta trečiadienį.

Po to, kai šiemet su savo galingu albumu “21” dominavo britų atlikėja Adele (Adel), lyderių pozicijas atsikovojo vyrai – tokiose kategorijose kaip metų albumas, kurioje varžysis “The Black Keys”, “fun.”, “Mumford & Sons”, F.Oceanas ir Jackas White’as (Džekas Vaitas).

Laureatai bus paskelbti per apdovanojimų įteikimo ceremoniją Los Andžele vasario 10 dieną.

Metų įrašo kategorijoje buvo nominuoti roko, popmuzikos ir hiphopo atlikėjų darbai – “The Black Keys” “Lonely Boy”, Kelly

Clarkson (Keli Klarkson) “Stronger”, “fun.” “We Are Young”, australo Gotye (Gotjė) hitas “Somebody That I Used To Know”, naujoko F.Oceano “Thinkin About You” ir Taylor Swift (Teilor Svift) “We Are Never Ever Getting Back Together”.

Geriausio naujo atlikėjo kategorijoje taip pat nominuota marga kompanija – bliuzo ir roko grupė “Alabama Shakes”, “nepriklausomos” popmuzikos grupė “fun.”, kantri dainininkas Hunteris Hayesas (Hanteris Hajesas), folkrokeriai “The Lumineers” ir hiphopo atlikėjas F.Oceanas.

Pagrindinių apdovanojimų nominantai pirmą kartą buvo paskelbti per valandos trukmės koncertą Našvilyje, kurį transliavo televizija ir kurį vedė kantri ir popmuzikos atlikėja T.Swift ir “Grammy” ceremonijų vedėjas veteranas, reperis ir aktorius LL Cool J (El El Kul Dži).

“Grammy” apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus vasario mėnesį atsiims britų roko legendos “The Who”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: