Dažais paženklintos pagrindinės Kauno gatvės
(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Eismo saugumas priklauso ne tik nuo vairuotojų drausmingumo, bet nuo pėsčiųjų atidumo ir sąmoningumo.

Artėja rugsėjo pirmoji, miesto gatvėse padaugės pėsčiųjų, nes į klases, auditorijas sugrįš moksleiviai ir studentai. Vieni bus išsiblaškę, kiti primiršę, kaip reikia elgtis gatvėse, kad nebūtų sužeisti, netaptų autoįvykių priežastimi.

Ne visi pėstieji supranta, kad, norint sustabdyti automobilį, reikia tam tikro laiko, todėl negalima staiga žengti į gatvę (nors ir pėsčiųjų perėjoje) prieš pat artėjantį automobilį.

„Gatvių ženklinimas visada prisideda prie eismo saugumo. Šiais metais dažais paženklintos 45 pagrindinės Kauno gatvės. Jomis važinėja miesto transportas. Paženklintų gatvių plotas apie 22 tūkst. kv. m.“, – sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Antanas Proberkas.

Dažais paženklinta ir 310 nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų. Dar apie 10 pėsčiųjų perėjų bus paženklintos artimiausiu metu, iki rugsėjo 1 dienos, kai bus suremontuota kelio danga. Po kelio dangos remonto numatoma dažais paženklinti Veiverių g., Jurbarko g., Tilžės žiedą ir P. Lukšio g.

Šiais metais, kaip ir anksčiau, Kauno gatvės buvo ženklinamos plastiku. Naujai paženklintos beveik visos miesto centro esančios gatvės, 6-o forto žiedas, Vytauto Didžiojo tiltas, šis ženklinimas išlieka ilgiau, jam yra nustatytas garantinis dviejų metų laikotarpis. Iš viso plastiku paženklinta 10 gatvių ir kelios sankryžos.

Naujai paženklinta 40 nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų. Artimiausiu metu planuojama paženklinti Europos pr. nuo Vilties g. iki Veiverių g. bei Minkovskių g. ir Prietilčio g. sankryžą.
Iš viso plastiku paženklinta apie 2700 kv. m gatvių dangos.

Artimiausiomis dienomis bus pasirašytas susitarimas su AB „Lietuvos draudimas“ dėl Kauno miesto bendrojo lavinimo mokyklų moksleivių draudimo Kauno miesto pėsčiųjų perėjose bei sankryžose.

Pėsčiųjų perėjos bus paženklintos simboliu „Apsaugok mane“, bet ir nepažymėtose šiuo simboliu perėjose Kauno miesto bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviai (pėstieji) bus apdrausti visose Kauno miesto pėsčiųjų perėjose bei sankryžose. Draudimo laikotarpis – nuo rugsėjo 1 iki rugsėjo 30 d. (imtinai), draudimo laikas – nuo 7 iki 21 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: