(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Dead Prez pristatys savo albumą lapkričio 21 dieną Kaune, naujame naktiniame klube „Ups Club“, kuriame juos apšildys jau lietuviško Hip Hopo klasika tapęs duetas Shmekla ir Vaiper, bei DJ Emylis.

Sekdami politinį repą propaguojančiais atlikėjais, tokiais kaip Public Enemy, 2pac ir KRS-One, Floridoje susikūrę „Dead Prez“, kuriantys revoliucinį, bet kartu ir gangsta hip-hop‘ą. Įkvėpimo pasisėmę iš visuomenės veikėjo Malcolm X gyvenimo, Sticman ir M-1, kurie ir sudaro „Dead Prez“, yra išleidę du studijinius albumus, du mixtape’us ir du politinio hip-hop‘o solinius albumus. „Dead Prez“ savo kūryba meta iššūkį faktinei padėčiai ir štai kaip juos apibūdina Londono „Daily Telegraph“: „Dead Prez savo kūriniuose nemeluoja apie prabangius automobilius ir merginas didžiulėmis sėdynėmis, o kovoja prieš neteisybę Amerikos visuomenėje. Jie tai daro įžvalgiai ir nuoširdžiai, kas reta bet kurioje meno formoje, jau nekalbant apie hip-hop‘ą.“

Stic Man ir M-1 pradėjo kartu dirbti susitikę Floridos A&M universitete. M1 tuo metu mokėsi ekonomikos, visai kaip ir Tallahssee gatvėse užaugęs Stic. Abu jie buvo įsitikinę, kad visuomenei reikia didžiulių pokyčių ir tai pastūmėjo juos tapti Tarptautinio žmonių demokratinės laisvės judėjimo nariais.

Atlikėjai pasivadino „Dead Prez“ (pagal „dead presidents“ (liet. negyvi prezidentai), slengu tai reiškia pinigus, o išvertus tiesiogiai – apmirusią sistemą ir žmones, kurie taip pat vadinami „negyvais“, mat nenori savęs ir kitų pažinti, tačiau yra teisėti savo gyvenimų valdytojai, tad tuo pačiu ir „prezidentai“). Vėliau susipažinę su Lord Jamar iš „Brand Nubian“ atlikėjai pasirašė sutartį su „Loud Records“. Tačiau dar prieš pasirašydami, „Dead Prez“ bendradarbiavo su daugybe įvairių atlikėjų ir leido mixtape‘us. 1997 m. grupė pirmą kartą pasirodė „Loud 97 Set Up Tape“ su kūriniu „Food, Clothes and Shelter“, o 1998 m. Sticman bendradarbiavo su Big Punisher. Vėliau „Dead Prez“ išleido du singlus: „Police State With Chairman Omali“ ir „It’s Bigger Than Hip-Hop“, o 2000 m. „Loud/RCA/BMG“ įrašų kompanijoje jie išleido ir debiutinį albumą „Let’s Get Free“. 2004 m. įrašų kompanijoje „Columbia Records“ „Dead Prez“ išleido albumą „RBG: Revolutionary But Gangsta“. Jame svečio teisėmis sudalyvavo Jay-Z ir kartu įrašė kūrinio „Hell Yeah (Pimp the System)“ remiksą. Po sėkmingo DJ Green Lantern ir „Dead Prez“ pasirodymo festivalyje „Rock the Bells“ buvo nuspręsta imtis bendrų darbų. Vasarį trijulė įrašė „Pulse of The People“ – „albumą, kurio dainos parašytos „Dead Prez“ ir prodiusuotos DJ Green Lantern“ – paaiškina Stic man. „Pulse of The People“ atstovauja gatvėms ir žmonėms, kurių širdyse neatsispindi populiarusis hip-hop‘as“. Būtent šį albumą Dead Prez pristatys Lapkričio 21 dieną Kaune, naujame naktiniame klube „Ups Club“, kuriame juos apšildys jau lietuviško Hip Hopo klasika tapęs duetas Shmekla ir Vaiper, bei DJ Emylis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: