Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame didelės vertės sukčiavimu ir daugiau nei 1,7 mln. litų mokesčių nuslėpimu įtariami kauniečiai padangų prekeiviai.

Pasak FNTT, ikiteisminio tyrimo metu atskleista, kad Kaune vienos registruotos bendrovės direktorius kartu su akcininku keletą metų vertėsi restauruotų automobilių padangų importu į Lietuvą iš Europos Sąjungos bendrovių. Sukčiavimu įtariami asmenys, sunaikinę įsigijimo dokumentus ir neišrašę jokių buhalterinės apskaitos dokumentų, pardavinėjo padangas Lietuvoje įvairiems juridiniams, fiziniams asmenims.

Nustatyta, kad per kelerius metus Kauno bendrovė iš prekybos padangomis gavo beveik 6 mln. litų pajamų. Paskaičiuota, kad į valstybės biudžetą nesumokėta daugiau kaip 900 tūkst. litų pridėtinės vertės ir ne mažiau kaip 700 tūkst. litų pelno mokesčių.

Tyrimo metu FNTT tyrėjai, bendradarbiaudami su Vokietijos, Lenkijos teisėsaugos institucijų pareigūnais, atliko 19 kratų bendrovės vadovų namuose, automobiliuose, prekybos automobilių padangomis vietose, taip pat pas kitus juridinius, fizinius asmenis, susijusius su šios neteisėtos veiklos vykdymu.

Kratos metu bendrovės direktorius namuose buvo rasta ir paimta daugiau nei 800 tūkst. litų, kuriems laikinai apribota nuosavybės teisė, uždraudžiant jais disponuoti. Be to, laikinai apribota ir akcininko nuosavybės teisė į nekilnojamąjį turtą.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno miesto apylinkės teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas direktoriui ir akcininkui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: