Dienos centro
(c) Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato archyvo nuotr.

Kauno miesto Centro policijos komisariato Centro policijos nuovados pareigūnai jau trečius metus sėkmingai vykdo prevencinę programą „Laimingas, laisvas ir saugus“ skirtą vaikams, augantiems socialinės rizikos šeimose ir lankantiems vaikų dienos centrą „Vaikų stotelė“.

Programos tikslas – organizuoti vaikų užimtumą po pamokų, formuoti jų pozityvų požiūrį į vertybes, vykdyti smurto prieš vaikus ir ankstyvąją nusikalstamumo prevenciją.

Vykdyti prevencinės programos „Laimingas, laisvas ir saugus“ tikslus ir uždavinius padeda ir visuomet savo nemokamas paslaugas teikia UAB „Kautra“, kurių dėka Centras turėjo galimybę nuvykti į ne vieną didžiausią Lietuvos miestą ir taip aplankyti istorines vietoves, muziejus, parkus ir kt.

Rugpjūčio 24 d. vaikų dienos centro „Vaikų stotelė“ vaikai lankėsi Lietuvos Jūrų muziejuje, kuris įsikūręs Klaipėdoje, Smiltynėje, yra vienas įspūdingiausių muziejų Lietuvoje.

Vaikams netrūko dėmesio apžiūrint kiekvieną muziejaus ekspoziciją: akvariumą, jūrų faunos, jūrų paukščių ir žinduolių, laivybos istorijos ir pajūrio žvejo etnografinę sodybą.

Centro ugdytiniai po didžiosios ekskursijos Jūrų muziejuje, turėjo galimybe pamatyti Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymą, atviroje muziejaus arenoje.

Vaikai nepraleido progos pasimėgauti pajūrio kopomis, jūra ir šilta saule. Ugdytiniai džiaugiesi statydami smėlio pilis prie jūros kranto ir galimybe pabūti prie pajūrio.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: