(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šiemet bus finansuojamos 629 doktorantūros studijų vietos – Vyriausybė pritarė tokiam Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymui. Pernai į valstybės finansuojamas studijas buvo priimta 612 doktorantų.

„Net ir sunkmečio sąlygomis pavyko pasiekti, kad doktorantūros vietų nemažėtų. Tam pasitelksime ES struktūrinių fondų lėšas, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. – Ypatingas dėmesys skiriamas ūkio sektoriams, imliems mokslui ir inovacijoms. Jiems atiteks proporcingai daugiau vietų nei pernai, iš jų galima išskirti biomediciną ir fizinius mokslus. Tam tikro profilio doktorantų rengimą siejame su penkiuose Lietuvos mokslo, studijų ir verslo slėniuose numatomomis vystyti mokslinių tyrimų kryptimis“.

Biomedicinos mokslų sričiai atiteks 157, technologijos – 159, fiziniams mokslams – 117, socialiniams mokslams – 122, humanitariniams mokslams – 65, meno studijoms – 9 doktorantūros studijų vietos.

390 doktorantūros studijų vietų bus finansuojamos iš valstybės biudžeto, 239 studijų vietos – iš Švietimo ir mokslo ministerijos administruojamų ES struktūrinių fondų programų.

Doktorantūros vietos konkrečioms mokslo ir studijų institucijoms bus paskirstytos pagal jų mokslo veiklos ir doktorantūros rezultatus. Praeitą mėnesį Vyriausybė pritarė naujiems doktorantūros nuostatams, kurie numato galimybę doktorantūrą vykdyti kartu keliems Lietuvos universitetams, taip pat ir drauge su užsienio universitetais. Nuostatuose suteikiama daugiau laisvės nustatyti doktorantūros tvarką, tačiau numatoma ir didesnė atsakomybė už doktorantų rengimo kokybę. Šių metų doktorantai bus priimami ir mokysis pagal naująją tvarką.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: