(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Gegužės 6-ąją dieną, 19 valandą, į Kauno Menininkų namus užsuks Domantas Razauskas ir Saulius Petreikis-Dėdė Semas. Ne šiaip sau. Be gitaros bei instrumentų iš viso pasaulio, jie atsiveža ir unikalią, pirmą ir vienintelį kartą skambėsiančią programą „Katinas, kuris žiūri į saulę“.

Domantas Razauskas – dažnai tituluojamas dainuojamosios poezijos atlikėju, pats savęs neidentifikuoja niekaip – teigia grojantis… muziką. Nuo džiazo iki regio, nuo folk iki noise – šiai muzikai nėra jokių rėmų. Kaskart stebinantis, kaskart kitoks – niekada nežinai, ko tikėtis atėjus į koncertą. Todėl geriausia nesitikėti nieko. Pasak Sauliaus Petreikio, tai vienintelis žmogus, galintis publikai atiduoti tiek daug energijos.

Saulius Petreikis-Dėdė Semas – egzotiškos išvaizdos multiinstrumentualistas, grojantis daugiau nei 50 instrumentų, kuriuos parodyti per vieną koncertą yra tiesiog neįmanoma. Saulius nenuilstamai dirba įvairiuose etno-folk-pop ir dainuojamosios poezijos projektuose, kuria, eksperimentuoja, gyvena muzikoje. Saulius tiki, kad muzika gydo ir kad toli gražu ne profesionalumas lemia muzikos vertę. Galima profesionaliausiai groti sudėtingiausius kūrinius, bet, jei tai darysi be minties, jausmo, tai ir teliks tik natomis be jokios vertės. Todėl Saulius groja savo vidumi, energijos gauna iš gamtos, o scenoje kuria tikrą šamanišką ritualą.

Šio dueto atliekama muzika paliečia kiekvieną širdies kertelę. Jie tiki tuo, ką daro, ir priverčia tuo tikėti mus.

Miau.

Bilietų kaina 20Lt ir jais bus prekiaujama visose Tiketa kasose ir Kauno Menininkų namų Mūzų svetainėje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: