(c) KRS archyvo nuotr.

Domeikavoje baigiamos remontuoti patalpos, kuriose įsikurs vaikų dienos centras ir pagalbos šeimai tarnyba. Planuojama, kad šių metų pradžioje prasidėję remonto darbai baigsis gruodį, ir centro darbuotojai bei lankytojai naujus metus pradės persikraustydami į naują vietą. Laisvos patalpos atsirado, kai iš daugiabutyje įrengtų kabinetų išsikėlė policijos nuovados darbuotojai. Be to, veiklai bus pritaikyta ir greta esanti salė.

Į laikinai kitose patalpose veikiantį vaikų dienos centrą ateina apie 60 vaikų, daugiausia iš Domeikavos gyvenvietės. Padedami specialistų jie ruošia pamokas, tvarko vidines patalpas ir lauko aplinką. Darbuotojos džiaugiasi, kad socialinės rizikos šeimose augantys vaikai taip išmoksta būtiniausių įgūdžių ir supranta kasdieninių darbų svarbą. Kartais darbuotojos juokauja, kad vaikai tokie darbštūs ir taip gražiai susitvarko, jog nereikia samdyti valytojų. Centro rėmėjai vaikams yra padovanoję biliardo stalą ir stalo teniso įrangą, o už pinigus, gautus per bendruomenės šventes ar muges pardavus rankdarbius, nuperkama naujų dažų, popieriaus, teptukų, dekupažo priemonių, karoliukų ir reikalingų įrankių vaikų mėgstamoms veikloms.

„Naujai įkurti pagalbos šeimai tarnyba ir vaikų dienos centras Domeikavoje padės spręsti socialinės atskirties grupių problemas, leis išplėsti socialinių paslaugų rizikos šeimoms infrastruktūros tinklą. Ši veiklos sritis Kauno rajone yra viena iš prioritetinių. Laiku suteikta pagalba ir parama vaikui ar suaugusiam žmogui gali atverti visai kitokio gyvenimo galimybę“, – teigė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Regina Lukoševičienė, apžiūrėjusi, kaip vyksta remontas.
Šiuo metu patalpose atlikta dalis vidaus ir išorės apdailos darbų, pakeisti langai, įrengtos komunikacijų sistemos. Įgyvendinant projekto „Mišrių socialinių paslaugų socialinės rizikos šeimoms infrastruktūros plėtra Kauno rajone, įkuriant pagalbos šeimai tarnybą ir vaikų dienos centrą“ veiklas dar bus įsigyti baldai ir įranga, įrengtas kompiuterių kambarys. Viso projekto įgyvendinimui numatyta 657,250 tūkst. litų suma – 503,600 tūkst. litų iš ES struktūrinių fondų ir 153,650 tūkst. litų iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto.

KRS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: