(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 14 d. visame pasaulyje minima Tarptautinė kraujo donoro diena, kurios metu pagerbiami be atlygio savo kraują aukojantys donorai, donorystės savanoriai ir propaguotojai. Kasmet kraujo donorai pasaulyje išgelbėja milijonus gyvybių ir milijonams žmonių suteikia viltį pasveikti…

Nacionalinė donorų asociacija kartu su savo socialiniai partneriais, regioninėmis kraujo donorystę propaguojančiomis organizacijomis, Kraujo donorystės centru ir Nacionaliniu kraujo centru organizuoja Pasaulinės kraujo donoro dienos renginius penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, kur bus pagerbti kraujo donorai, donorystės savanoriai ir kiti geros valios žmonės.

Siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į kraujo donorystės svarbą Nacionalinė donorų asociacija kartu donorystės savanoriais sieks naujo Lietuvos rekordo. Centrinėse miestų aikštėse ant grindinio bus išskleistas milžiniško dydžio kraujo donorystės transparantas, kuriame bus pavaizduotas gyvybės ir vilties simbolis – kraujo lašas bei skelbiamas šūkis „Donorų kraujas – gyvybės viltis!”. Kaune, Rotušės aikštėje birželio 14 d. 11.30 val. laukiami visi, norintys prisidėti prie projekto.

Šis projektas visą savaitę keliaus po įvairius Lietuvos miestus, kur donorystės savanoriai organizuos renginius ir kvies visus geros valios žmones neatlygintinai aukoti savo kraują.

Renginių metu bus padėkota jauniesiems donorystės savanoriams, kurie kartu su kraujo donorų organizacijomis vykdė edukacinius projektus, kadangi Nacionalinė donorų asociacija ir kitos kraujo donorystę propaguojančios organizacijos skyrė ypatingą dėmesį švietimui ugdymo įstaigose ir jaunimo organizacijose, jaunųjų kraujo donorų ugdymui ir jų įtraukimui į kraujo donorystės veiklą.

Džiaugiamės, kad šios idėjos buvo sėkmingos, o edukaciniai projektai bus vykdomi nuolat, nes manome, kad jauni žmonės yra donorystės ateitis.

Labai sutvirtėjo nevyriausybinių organizacijų bendradarbiavimas ir keitimasis gera patirtimi, o visuomenėje auga domėjimasis kraujo donoryste. Problemos yra iššūkis kuris mus vienija.

Tikime pažangios kraujo donorystės ateitimi ir sėkme, todėl sveikiname Lietuvos ir viso pasaulio donorų bendruomenę su kilnių žmonių švente – Pasauline kraujo donoro diena!

Dirbkime kartu ir pasaulis bus gražesnis, nes donorų kraujas – GYVYBĖS VILTIS!

Renginių metu visi geros valios žmonės galės pasidalinti savo gerumu ir savanoriškai tapti kraujo donorais per Kraujo donorystės centro ir Nacionalinio kraujo centro organizuojamas neatlygintinos kraujo donorystės akcijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: