(c) Organizatorių archyvo nuotr.
Suomija

Gegužės 9 dieną Lietuvoje buvo minima jau tradicine tapusi Europos dienos šventė. Šiemet Europos dienai skirtuose renginiuose ypač daug dėmesio buvo skiriama savanorystės skatinimui, nes 2011 – ieji paskelbti Europos savanoriškos veiklos metais. Savanorystės idėjas ir tradicijas puoselėjančiame VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre Europos dienai paminėti organizuota tarptautinė grožio šventė „Praeitis dabartyje“.

Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras kartu su profesinio lavinimo mokyklomis iš Latvijos, Estijos ir Suomijos jau ne vienerius metus įgyvendina projektą „Baltijos dienos“. Kiekvienais metais projekto renginiai vyksta vis kitoje partnerių šalyje. Šiais metais svečius priėmė ir pagrindinį renginį organizavo Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras.

Centro direktorė, dr. Laimutė Anužienė džiaugėsi užsimezgusiu bendradarbiavimu su projekto partneriais: „Bendradarbiaudami su kolegomis iš kitų šalių turime galimybę pasidalinti gerąja patirtimi, idėjomis, naujoviškomis mokymo praktikomis“. Kirpimo skyriaus vedėja Jolanta Valiulienė, organizuodama tarptautinį renginį, sutelkė visą Centro bendruomenę ir dovanojo tikrą grožio spektaklį „Praeitis dabartyje“.

Renginyje dalyvavęs bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktoriaus pavaduotojas Romualdas Pusvaškis pasveikino Baltijos šalių europiečius su Europos diena ir pasidžiaugė, kad profesinės mokyklos, demonstruodamos savo inovatyvumą ir kūrybiškumą, padeda kurti tą aplinką, kuri ateityje tik dar labiau sustiprins partnerystę ir ekonominį vystymąsi.

Grožio šventės metu buvo demonstruojami profesinių mokyklų sukurti drabužiai, makiažai bei šukuosenos. Visus renginio dalyvius vienijo bendra tema – „praeitis dabartyje“. Kolekcijos buvo kuriamus ištisus metus, siekiant atskleisti vidinio ir išorinio grožio dermę.

Stilizuotas etninis stiliaus dominavo Helsinkio kulinarijos meno, mados ir grožio koledžo bei Talino pramonės mokymo centro kolekcijoje. Rygos purvciema amatų mokyklos kolekciją „Saulės kiemas“, kurioje ryškūs art deco stiliaus elementai įkvėpė garsaus Latvijos tapytojo, šalies vėliavos autoriaus Ansio Cyrulio darbai. Kaimynai latviai taip pat pristatė šiuo metu ypač madingo marinistinio stiliaus kolekciją „Per septynias jūras“ bei ryškiomis spalvomis sužavėjusią kolekciją „Sveikina 1960-ieji“.

Renginį vainikavo Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro kolekcija „Juodojo baroko siluetai“. Pristatymo metu pademonstruotos ypatinga prabanga, didingumu ir rafinuotumu išsiskiriančios barokinio stiliaus suknelės. Originaliam pristatymui buvo pasitelktas šešėlių menas, skirtingos muzikinės kompozicijos bei netikėti režisūriniai sprendimai. Centras kiekvienais metais stebina žiūrovą savo išradingumu, o neabejingus grožio menui kviečia mokytis pagal įvairias profesinio mokymo programas.

Tarptautinio grožio renginio „Praeitis dabartyje“ metu kiekvienas žiūrovas galėjo įsitikinti, kad modernus profesinis mokymas paruošia profesionalius grožio specialistus, gebančius taikyti pažangiausias technologijas kasdieninio darbo procese ir sukurti harmoningą grožio visumą.

VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: