(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Likus kelioms dienoms iki gražiausių žiemos švenčių, draudikai ragina vairuotojus dovanų važiuoti neskubant ir atsargiai. Draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA” duomenimis, per Kalėdų karštinę automobilių stovėjimo aikštelėse avarijų kyla apytikriai penktadaliu daugiau nei įprastą dieną.

„Kasmet dalis gyventojų dovanas perka prieš pat didžiąsias žiemos šventes, todėl prekybos centrų automobilių statymo aikštelėse susidaro grūstys, kartais įsivyrauja tikra sumaištis. Jeigu trūksta vietų, automobiliai paliekami bet kur, be to skubantys vairuotojai būna mažiau atidūs”, – pasakoja draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA” Žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis.

Pasak N. Giedraičio, dažniausiai stovėjimo aikštelėse patiriamos žalos – automobilio buferio, įvairių dalių įlenkimai, sudužę žibintai bei nulaužyti šoniniai veidrodėliai. „Norint sutvarkyti įlenkimą, tenka tiesinti ir dažyti visą detalę, neretai detalę apskritai būtina keisti nauja. Todėl palyginti mažas automobilio apgadinimas kainuoja daug – vidutinė patiriama žala siekia 2,4 tūkst. litų”, – teigia draudimo bendrovės „ERGO LIETUVA” atstovas.

Draudimo ekspertas ragina vairuotojus paisyti automobilių statymo tvarkos, nes bet kaip pastatęs automobilį vairuotojas ne tik sukelia rūpesčių kitiems vairuotojams, bet grįžęs iš parduotuvės jis pats savo automobilį gali rasti apgadintą. „Automobiliai apgadinami dažniausiai tuomet, kai automobiliai sustatomi pernelyg arti vieni kitų. Ypač nedėkinga situacija būna, kai vairuotojai sukuria eilę automobilių statymui per vidurį tarp sužymėtų vietų. Tuomet šonuose tvarkingai pasistačiusiems automobilius vairuotojams būna sudėtinga išvažiuoti iš aikštelės, o kartais net ir neįmanoma”, – teigia N. Giedraitis.

Vairuotojams taip pat rekomenduojama aišktelėje tinkamai įvertinti riziką dėl gausaus sniego. „Kai sniegas kibus, juo apsivelia automobilio ratai. Automobilis tampa inertiškas ir sunkiau valdomas. Be to, pasitaiko, kuomet žalą vairuotojas patiria ne tik dėl skubėjimo ar išsiblaškymo, o dėl to, kad pamatyti ir išvengti kliūties jam nebuvo galimybės dėl nenuvalytų langų”, – pasakoja N. Giedraitis.

Draudimo bendrovė „ERGO LIETUVA” per pirmus dešimt šių metų mėnesius vairuotojams jau išmokėjo daugiau kaip 40 mln. litų draudimo išmokų.

Šaltinis: Ergo Lietuva

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: