Organizatorių archyvo nuotr.

Draugystės parke, Dainavos rajone daugiabučių administratorių surengtose Užgavėnėse siautėjo virš tūkstančio persirengėlių. Atgijusiame parke skambėjo vaikų juokas, mirgėjo kaukės ir vyko linksmybės.

„Rekordinis dalyvių skaičius džiugina ir skatina nenuleisti rankų ir toliau. Šventės populiarėja – vadinasi mūsų pastangos nenuėjo perniek. Šia ir kitomis iniciatyvomis siekiame pasirūpinti ir kiemų infrastuktūra, ir žmonių gyvenimo kokybe. Skatiname kaimynus bendrauti, puoselėti vietos bendruomenes“, – sakė „Dainavos būsto“ vadovas Artūras Balčiūnaitis.

Žiema iš kiemo buvo vejama trankiai. Velniai ir raganos smagiai trypė į taktą, rungtyniavo bėgdami su maišais, linksmai nešė kiaušinį šaukšte, dalyvavo virvės traukimo varžybose, skanavo blynus. Ovacijų sulaukė Kanapinio ir Lašininio kova bei gaidžių peštynės. Renginį vainikavo iškilmingas Morės sudeginimas.

Renginio metu buvo renkama baisiausia kaukė ir skaniausias blynas. Gyventojai taip pat buvo kviečiami dalyvauti gražiausios rankų darbo Užgavėnių kaukės rinkimuose facebook‘e, „Mūsų kiemo“ puslapyje. Organizatoriai sveikina nugalėtojus Romą Steponavičiūtę, Rolandą Matijošką (Dominyko kaukė), Julijaną Markauskienę.

Nuotraukas iš renginio ir konkurse dalyvavusias rankų darbo Užgavėnių kaukes galima peržiūrėti facebook‘e, „Mūsų kiemo“ puslapyje (facebook.com/MusuKiemas).

„Reikia tokių švenčių – smagu pabūti. Anūkai darželiuose, tad vieni atėjom pasižiūrėti. Jau nebe pirmus metus ši šventė organizuojama. Svarbu, kad žmonės nepamiršta tradicijų, jas tęsia ir perduoda jaunesnėms kartoms“, – sakė rajono šventėje dalyvavę kaimynai Kęstutis ir Valdas.

Užgavėnių šventės daugiabučių kiemuose rengiamos jau ketvirtą kartą ir yra žinomos vietos gyventojų tarpe. Kaukėmis puošiasi iš švęsti renkasi šeimos, kaimynai. Paprastai aktyviausiai dalyvauja moksleiviai ir darželių auklėtiniai, bet netrūksta ir darbingo amžiaus gyventojų bei senjorų.

Užgavėnių šventės bendruomenėms – iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis. Šios iniciatyvos tikslas – bendromis daugiabučių namų gyventojų ir šiuos namus administruojančių įmonių pastangomis šalia namų kurti jaukią, tvarkingą ir gyvą aplinką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: