(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Pirmą kartą du festivaliai jungiasi į vieną bendrą projektą. Tarptautinis šokios festivalis „AURA” ir Kauno bienalė „TEXTILĖ‘11“ rugsėjo 22 – gruodžio 4 dienomis pristatys bendrą programą JUDANTI TEXTILĖ.

Toks projektas neturi analogų nei Europoje, nei pasaulyje. Kaip naujas fenomenas itin didelio susidomėjimo jis jau dabar sulaukia iš menininkų ir tarptautinės kultūrinės spaudos. Tai didžiausias tokio pobūdžio kultūrinis renginys ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

71-ą dieną vyksiančio bendro projekto metu bus pristatyta pagrindinė „AURA‘21“ tarptautinio šokio festivalio programa, t.y. šiuolaikiniai šokio spektakliai iš Ispanijos, Italijos, Izraelio, Vokietijos, Vengrijos ir kt. Taip pat vyks 20 šiuolaikinės tekstilės parodų ir, žinoma, 5-7 unikalūs tarptautiniai projektai, apjungiantys šiuolaikinį šokį ir tekstilę.

Festivalio metu vyks XVI tarptautinė ENT (European Textile Network) konferencija, mokslo pasiekimų pristatymai paskaitomis, video peržiūromis, kūrybinėmis eksperimentinėmis dirbtuvėmis.

Projektas bus įgyvendintas nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, miesto teatrinėse scenose ir viešose erdvėse.

Kauno šokio teatras „Aura“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: