(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apskrities skyriaus pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus ir nustatė, kad dviejose įmonėse, kurių viena vertėsi nekilnojamojo turto prekyba, statybomis ir remonto darbais, o kita – krovinių pervežimais Lietuvoje, buvo apgaulingai tvarkomos buhalterinės apskaitos, o jų darbuotojams neoficialiai buvo išmokėta daugiau nei 80 tūkstančių litų atlyginimo. Kauno miesto apylinkės teismui perduotose bylose kaltinimai pareikšti bendrovių direktoriams R. Š. (g. 1970 m.) ir A. B. (g. 1981 m.).

FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą nekilnojamojo turto prekyba, statybomis ir remonto darbais užsiimančioje bendrovėje, išaiškino, kad bendrovės vadovė R. Š. nuo 2007 m. gegužės mėnesio iki 2008 m. sausio mėnesio bendrovėje dirbantiems 8 darbuotojams dalį atlyginimo išmokėdavo iš bendrovėje neapskaitytų piniginių lėšų. Tyrimo metu atskleista, kad bendrovės direktorė iš viso darbuotojams sumokėjo 37 144 litus. Kiekvienam statybininkui neoficialus atlyginimas buvo nustatomas priklausomai nuo atlikto darbo sudėtingumo, kokiuose statybos objektuose jie dirbo. Vidutiniškai per mėnesį bendrovės darbuotojams buvo sumokoma po 700–800 litų „vokeliuose“.

Antrame tyrime išaiškinta, kad 2007 m. sausio–rugsėjo mėnesiais krovinių pervežimu Lietuvoje besiverčiančios bendrovės direktorius A. B. Kauno padalinio 7 ekspeditoriams išmokėjo 44 792 litus neoficialių atlyginimų. Nustatyta, kad kiekvienam darbuotojui individualiai buvo nustatomas „vokeliuose“ mokamo atlyginimo dydis. Vidutiniškai jis svyruodavo nuo 500 iki 800 litų per mėnesį.

Bendrovių vadovams R. Š. ir A. B. už tai, kad apgaulingai tvarkė įmonių buhalterinę apskaitą ir dėl to negalima nustatyti jų veiklos, ūkinės, finansinės būklės arba įvertinti turto, pagal Baudžiamąjį kodeksą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: