(c) LFF archyvo nuotr.

Į Lenkijos nacionalinę futbolo rinktinę kovo 25 dienos tarptautinėms draugiškoms rungtynėms su Lietuva pakviesta dvylika legionierių, daugiausiai – iš Vokietijos ir Prancūzijos komandų.

Lenkijos rinktinės, kuri ruošiasi kitais metais šioje šalyje vyksiančiam Europos čempionato finaliniam etapui, vyriausiasis treneris Francišekas Smuda pasirinko ekipos sudėtį ne tik draugiškoms rungtynėms su Lietuva, bet ir kovo 29 d. dvikovai su Graikija.

Į komandą iš viso pakviesta 13 legionierių. Tiesa, rungtynėse su Lietuva jų bus vienu mažiau – veteranas Michalas Ževlakovas atvyks tik į rungtynes Graikijoje atsisveikinti su nacionaline komanda.

Keturi Lietuvoje žaisiančios Lenkijos rinktinės nariai atstovauja Vokietijos (trys – iš čempionato lyderio Dortmundo „Borussia“), trys Prancūzijos ir du Turkijos klubams, po vieną žaidėją pakviesta iš Olandijos, Italijos ir Graikijos ekipų.

Iš savo šalyje žaidžiančių lenkų futbolininkų keli rungtyniauja kartu su lietuviais. Vartininkas Gžegožas Sandomierskis atstovauja Balstogės „Jagiellonia“ klube kartu su Andriumi Skerla ir Tadu Kijansku, Sebastianas Malkovskis Gdansko „Lechia“ ekipoje žaidžia su Vytautu Andriuškevičiumi, o Šymonas Pavlovskis – Lubino „Zaglebie“ su Dominyku Galkevičiumi.

Dėl traumų Lenkijos rinktinei nepadės abu Londono „Arsenal“ vartininkai Vojciechas Ščensnas, ir Lukašas Fabianskis bei Vokietijoje žaidžiantys Sebastianas Boenischas ir Adamas Matuščykas.

Lenkijos ir Lietuvos nacionalinių rinktinių dvikovos susitiks kovo 25 dieną Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione, pradžia – 21 valandą 30 minučių. Bilietus į šį mačą ir Lietuvos rinktinės EURO 2012 abonementus, su kuriais į rungtynes Lietuva-Lenkija bus įleidžiama nemokamai, platina BILIETAI.lt.

Lenkijos rinktinės preliminari sudėtis rungtynėms su Lietuva ir Graikija:

Vartininkai: Przemysław Tytoń (Kerkradės „Roda“, Olandija), Grzegorz Sandomierski (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija), Sebastian Malkowski (Gdansko „Lechia“, Lenkija).

Gynėjai: Łukasz Piszczek (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Kamil Glik (AS „Bari“, Italija), Dariusz Dudka (AJ „Auxerre“, Prancūzija), Arkadiusz Głowacki („Trabzonspor“, Turkija), Hubert Wołąkiewicz (Poznanės „Lech“ , Lenkija), Maciej Sadlok (Varšuvos „Polonia“ , Lenkija), Tomasz Jodłowiec (Varšuvos „Polonia“ , Lenkija), Jakub Rzeźniczak (Varšuvos „Legia“, Lenkija), Michał Żewłakow („Ankaragucu“ SK, Turkija).

Saugai: Ludovic Obraniak (LOSC „Lille“, Prancūzija), Roger (Atėnų AEK, Graikija), Jakub Błaszczykowski (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Sławomir Peszko (FC „Koln“, Vokietija), Rafał Murawski (Poznanės „Lech“ , Lenkija), Cezary Wilk (Krokuvos „Wisla“ , Lenkija), Adrian Mierzejewski (Varšuvos „Polonia“ , Lenkija), Szymon Pawłowski (Lubino „Zagłebie“ , Lenkija).

Puolėjai: Robert Lewandowski (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Ireneusz Jeleń (AJ „Auxerre“, Prancūzija), Kamil Grosicki („Sivasspor“, Turkija), Michał Kucharczyk (Varšuvos „Legia“ , Lenkija).

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: