Dviračių takų plėtrai Kaune - strateginis veiksmų planas
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto vadovai šiandien, spalio 11 d., nusprendė, kad neužtenka kalbėti apie dviračių takų plėtrą, būtina numatyti ir veiksmų įgyvendinimo planą, kaip ketinama to pasiekti.

Mero pavaduotojas Povilas Mačiulis antradienį surengė pasitarimą su transporto, miesto tvarkymo, aplinkos apsaugos skyriaus specialistais, su kuriais aptarė esamą dviračių takų būklę, naujų takų atsiradimo galimybes.

Kelis metus savivaldybėje veikė Bevariklio transporto komisija, kuri rūpinosi visais dviratininkams rūpimais klausimais, tačiau ši komisija buvo panaikinta.

Vicemero nuomone, būtina bent jau sudaryti darbo grupę, kuri kuruotų šiuos klausimus.

„Ši grupė galėtų išgryninti strateginį veiksmų planą, pagal kurį dirbtume. Nereikia bijoti žiūrėti 10 metų į priekį ir planuoti“, – apie būsimus darbo grupės darbus pasakojo vicemeras P. Mačiulis.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras priminė, kad specialų dviračių takų planą savivaldybė turi, reikia pasirengti įgyvendinimo programą, kurioje aiškiai matytųsi, kiek lėšų reikia dviračių takų sutvarkymui, naujų takų tiesimui.

Pasitarimo metu buvo pasiūlyta savivaldybės biudžete numatyti atskirą naują programą, iš kurios būtų finansuojami dviračių takų tvarkymo darbai.

Vicemeras taip pat norėtų, kad rengiant kapitalinius gatvių remontus, jose būtų numatyti ir nauji dviračių takai.

Žinoma, visi specialistai pritarė, kad neužtenka planuoti infrastruktūros plėtrą, reikia nepamiršti ir šviesti visuomenės. Visi esame eismo dalyviai, nesvarbu, ar vairuoji mašiną, važiuoji dviračiu, eini pėsčiomis. Turime ne tik patys jaustis saugiai, bet ir užtikrinti kitų saugumą, būti supratingesni kelyje.

Buvo pasiūlyta daugiau bendradarbiauti su Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla, rengti bendrus projektus su miesto mokyklomis, skatinti vaikus mokytis saugaus eismo taisyklių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: