VDU mokslinė draugija „Modusas”, įgyvendindama projektą „Kauno jaunimo kūrybos sodas“ gruodžio 19 d., šeštadienį, 12 val. pirmą kartą organizuoja renginį „Mano ekologiška kalėdinė eglutė“, kuris vyks VDU Kauno botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6). Jo metu moksleiviai puoš eglutes  savo pačių pagamintais žaisliukais iš atliekų ir įvairių perdirbtų medžiagų.

“Šiuo renginiu siekiame sudominti moksleivius aplinkos apsauga, atliekų perdirbimo galimybėmis, ugdyti aplinkai draugišką jaunąją kartą. Tikimės, kad moksleivių entuziazmas taps pavyzdžiu ir suaugusiems, kaip mylėti bei saugoti gamtą. Esame įsitikinę, kad jaunas ir gamtą mylintis žmogus – tai švaresnio bei ekologiškesnio pasaulio kūrėjas,” – teigia “Moduso” atstovai.

Jaunimo organizacijos ir moksleiviai atsiveš ne tik savo pagamintus žaisliukus iš atliekų (pavyzdžiui, iš valgykloje rastų tuščių sulčių pakelių, polietileninių maišelių, dėžių, iškarpytų ar išmargintų įvairiais atspalviais, o gal net pagamintų iš savo pačių perdirbto popieriaus), bet ir trumpai juos pristatys. Kiekviena grupelė ar klasė galės išsirinkti ir papuošti savo eglutę. Organizatoriai žada, kad šventės dalyvių lauks kalėdiniai prizai ir siurprizai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: