Elektroninė operos fantazija be orkestro
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

„Bohemiečių“ ir elektroninės muzikos kūrėjų eksperimentas po metų pertraukos sugrįžta į Kauną. Spalio 22 dieną „Pergalės“ angare projekto autoriai pristato atsinaujinusią elektroninės operos fantaziją be orkestro „XYZ“.

Šiandien vykusios spaudos konferencijos metu renginio režisierė Dalia Ibelhauptaitė, projekto kūrėjai ir solistai papasakojo, su kokiomis naujomis idėjomis grįžta projektas ir ko gali tikėtis žiūrovas, apsilankęs renginyje.

„Pernai „bohemiečiai“ pirmą kartą Kaune surengė savo pasirodymą, kuris paliko neišdildomų įspūdžių. Kauno publika labiausiai suprato šio žanro muziką, todėl be galo džiaugiamės, kad vėl grįžom į laikinąją sostinę“, – sakė renginio režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Renginyje žiūrovų laukia visiškai naujas scenovaizdis, naujos projekcijos, pakeistas renginio turinys, išskirtiniai Juozo Statkevičiaus kostiumai. „Bohemiečiai“ savo gerbėjams be gerai jau žinomų kūrinių, ruošia 12 naujų dainų, arijų.

„XYZ“ renginyje žiūrovų lauks staigmena – pirmoji originalių „XYZ“ kūrinių kompaktinė plokštelė. Perkant bilietą į pasirodymą už 70 Lt ir daugiau, „bohemiečiai” padovanos išskirtinį geriausių „XYZ” kūrinių įrašą, kurio viešoje prekyboje nebus galima įsigyti.

„Pernai teko dalyvauti Jūsų renginyje, todėl džiaugiuosi, kad ir šiemet kauniečiai turės proga pasimėgauti elektroninės operos fantaziją „XYZ“. Šio projekto autoriai yra labai kūrybingi ir publiką sužavi netikėtais režisūriniais sprendimai“, – renginio sėkme neabejojo jo globėjas Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis.

Praėjusiais metais „bohemiečiai“ ryžosi improvizuoti su stipriausiais Lietuvoje elektroninės muzikos kūrėjais – Mario Basanov, Leon Somov ir Few Nolder. Taip gimė šis unikalus spektaklis, kurio metu „bohemiečių“ gyvai atliekamos klasikinės operų arijos susipina bendroje dermėje su šiuolaikinės elektroninės muzikos garsais, o simfoninį orkestrą pakeičia kompiuteriai.

Šiais metais tie patys elektroninės muzikos atlikėjai vėl dalyvaus projekte, kurie šiuo metu kuria naujas aranžuotes gerai žinomiems kūriniams.

Šį kartą „XYZ“ pasirodyme dainuos rimčiausios „bohemiečių“ pajėgos – iš Anglijos sugrįžta Lauryna Bendžiūnaitė, po sėkmingų premjerų Berlyno ir Kiolno operose iš Austrijos parvyks Asmik Grigorian, atvyks ir Laimonas Pautienius, šiuo metu dainuojantis pagrindines baritono partijas Diuseldorfo operoje, Leon Somov grįš iš Briuselio.

Be to, „XYZ“ spektaklyje pasirodys Joana Gedmintaitė, Rafailas Karpis, Jeronimas Milius, Audrius Rubežius bei Dainius Stumbras. Tai unikali proga vienoje scenoje išvysti visus šiuos „bohemiečius”, kuriuos dėl sėkmingai besiklostančių karjerų užsienyje vis rečiau ir rečiau galima matyti Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: