Elektros kabelio tiesimo darbus Kęstučio gatvėje užbaigs jau šią savaitę
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Antradienį, rugpjūčio 23 d., Kauno miesto savivaldybėje apsilankę AB „Litgrid“ atstovai pažadėjo, kad iki šios savaitės pabaigos elektros kabelio tiesimo darbai bus baigti Kęstučio gatvėje.

Tiesiant elektros kabelius Kęstučio g. buvo iškastos 6 duobės. Iki savaitės pabaigos darbų rangovas pažadėjo sutvarkyti 5, o paskutinę, esančią Kęstučio g. ir Vytauto pr. sankirtoje, pabaigti jau kitą savaitę.

AB „Litgrid“ įsipareigojo Savivaldybei pateikti visų vykdomų darbų statybos žurnalus, dėl visų darbų kokybės konsultuotis su UAB „Laboratorinių bandymų centras“. Taip pat prie kiekvieno objekto skirti statybų darbų prižiūrėtojus.

„Darbų rangovo taip pat paprašėme, kad pėsčiųjų saugumui būtų įrengti praėjimai šaligatviu šalia vykdomų darbų. Šiuo metu darbininkai statybinėmis medžiagomis užpila pėsčiųjų šaligatvius, todėl gyventojai, norėdami praeiti, eina važiuojamąja gatvės dalimi“, – pasakojo miesto mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas.

Elektros kabelio tiesimo darbai taip pat atliekami ir Ąžuolyne. Rangovai šiuo metu pradės grunto sutankinimo darbus.

„Jeigu grunto sutankinimo darbai bus neveiksmingi, rangovas savo lėšomis įsipareigojo įrengti drenažo sistemą“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Iki šiol dar nėra išspręstas klausimas dėl Ąžuolyno parko takų specialios dangos. Kauno miesto savivaldybė pažadėjo darbų rangovams, kad padės vesti derybas su Kultūros paveldo departamentu, parenkant tinkamą dangą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: