(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Trys Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai – Laura Talutytė, Karolis Valaika ir Dalia Beržinskaitė (nuotraukoje iš kairės į dešinę) 2011 m. gegužės mėn. 5-7 d. dalyvaus imitacinėje Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto (EESRK) plenarinėje sesijoje ir ten atstovaus Lietuvą. Kartu su kitais 150 moksleivių iš visos Europos Sąjungos mokyklų jie parengs nuomonės projektą dėl naujos Europos iniciatyvos „Judrus jaunimas“, kurios tikslas – padėti jaunimui įgyti pagrindinių žinių ir įgūdžių, būtinų norint gauti darbą. Su mokiniais į Briuselį vyks ir projektą mokiniams padėjusi rengti gimnazijos anglų kalbos mokytoja Laima Mickuvienė.

Prieš plenarinę sesiją gimnazistai, kaip ir kitų valstybių atstovai, ruošia ir siunčia komitetui įvairius savo pasiūlymus bei pakeitimus. Jei pateikti pakeitimai plenarinėje sesijoje bus patvirtinti, juos komitetas įtrauks į nuomonės galutinę redakciją.

Pasibaigus dviejų dienų gegužės mėnesio sesijai, kurios metu bus surengtos įvairios diskusijos, derybos ir kompromiso paieškos, mokiniai dalyvaus ir kituose EESRK atvirų durų dienos proga organizuojamuose renginiuose, žaidimuose bei viktorinose. Mokiniai taip pat turės galimybę susipažinti su Europos Sąjungos valdžios institucijų veikla, galės apžiūrėti kai kurias Briuselio istorijos ir kultūros įžymybes.

Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komiteto nariai šiuo metu lankosi visose 27-niose Europos Sąjungos valstybėse atrinktose mokyklose, kad galėtų atsakyti į mokinių klausimus apie Europos Sąjungą ir padėti jiems pasirengti plenarinei sesijai. Šiuo tikslu, šio komiteto narys, Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Gintaras Morkis, 2011 m. kovo 31 d. lankėsi Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje ir bendravo su vyresnių klasių mokiniais bei į Briuselį besiruošiančių vykti mokinių grupe.

Šią iniciatyvą, pavadintą „Tavo Europa, tavo balsas“, kai į Europos Sąjungos sostinę kviečiami visų šios sąjungos valstybių narių mokyklų atstovai, Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitetas rengia jau antrus metus iš eilės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: