(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien, 17 val. VDU naujienų redakcijoje (S. Daukanto g. 28 – 206 aud.) „Transparency International” Lietuvos skyrius ir VDU Viešosios komunikacijos katedra kviečia žurnalistus, NVO atstovus, studentus ir visus besidominčius žiniasklaidos verslu bei jo veiklos principais į susitikimą – seminarą su garsiu rusų žurnalistu Vladimiru Pozneriu. Diskusiją, kurios tema – „Esminiai žurnalistikos principai ir žodžio laisvė”, moderuos Viešosios komunikacijos katedros lektorius, žurnalistas Mykolas Drunga.

Vladimiras Pozneris, kurį laiką buvęs Sovietų valdžios veidu Vakarų žiniasklaidoje, viename interviu yra paminėjęs: „Gailiuosi, kad geriausius metus iššvaisčiau užsiimdamas propaganda”. Susitikime žurnalistas kvies diskutuoti apie žodžio laisvę šių dienų žiniasklaidoje: ar suderinama žurnalisto tapatybė ir patriotiškumo idealai? Kam žurnalistai yra atsakingi? Kokia yra pagrindinė, jei ne vienintelė žurnalisto pareiga? Diskusija vyks anglų kalba.

Šis seminaras yra vienas iš „Transparency International” Lietuvos skyriaus projekto „Žurnalistų pusryčiai” renginių. To paties pavadinimo tinklaraštis „Zurnalistupusryciai.lt” yra skirtas praturtinti diskusijas apie žurnalisto profesijos iššūkius Lietuvoje užsienio žiniasklaidos ekspertų įžvalgomis.

Šios iniciatyvos dėka per pastaruosius metus paskaitas Vytauto Didžiojo universitete skaitė dienraščio „Gazeta Wyborcza” specialiųjų projektų bei socialinių kampanijų redaktorius Grzegorz Piechota, Latvijos žurnalistė Nellija Ločmele, žiniasklaidos ekspertas iš D. Britanijos Stephenas Pritchardas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: