© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Estijos rizikos kapitalo įmonės “Borges Equity Partners” vienas steigėjų teigia, kad žlugusiam “Snorui” priklausantį banką “Finasta” ir jos grupę siekia įsigyti, kol kainos yra dugne. Verslininkas portalui delfi.lt sakė, kad “Finasta” būtų pertvarkyta per penkerius metus ir imtų dirbti su smulkiu bei vidutiniu verslu.

“Finasta” yra vienas iš galimų bankų už protingą kainą. Mes į šią sritį būtume investavę bet kuriuo atveju ir, greičiausiai, panašaus pinigų kiekio reikėtų, kad sukurtume banką nuo pradžių, tačiau neturėtume nei klientų, nei ryšių. Be to, dabar ne pats geriausias laikas kurti banką iš pradžių, reikėtų gauti licencijas, plėtoti verslo modelį, susitarti dėl atsiskaitymo kortelių”, – portalui sakė Viljaras Jaamuas (Viljaras Jamusas).

Pasak jo, Estijos įmonė nori išplėtoti “Finastos”veiklą, dirbti ir su smulkiu bei vidutiniu verslu.

“Investuoti į bendroves galime įvairiai, bet bankas yra finansų verslo širdis. Be to, man patinka pirkti, kai kainos – dugne. Tai viena pagrindinių verslo taisyklių”, – sakė V.Jamuusas.

Jo teigimu, norima “Finastos” veiklą plėtoti visose Baltijos šalyse, tačiau pagrindinę bendrovę turėti Lietuvoje.

“Borges Equity Partners” jau yra pateikusi prašymą Lietuvos bankui leisti įsigyti “Finastą”. Toks leidimas spalio pabaigoje suteiktas Estijos finansų grupei “LHV Group”, tačiau jei sandoris neįvyks iki sausio 31 dienos, sprendimas neteks galios.

Neatmetama, kad dar vienas galimas “Finastos” pirkėjas yra Estijos finansinio turto valdymo ir investicinės bankininkystės bendrovė “Redgate Capital”. Dar vienai Estijos bendrovei – “EurEst Capital” Lietuvos bankas pernai liepą neleido įsigyti “Finastos”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: