Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos premjeras pareiškė, kad euro įvedimas Lietuvoje dabartiniame geopolitiniame kontekste įgauna dar didesnę reikšmę. Pasak jo, atsižvelgiant į padėtį aplink Lietuvą, ES valiutos įvedimas tampa dar svarbesnis.

“Atsižvelgiant į susiklosčiusią padėtį šalia mūsų sienų, tai įgauna dar didesnę reikšmę”, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Algirdas Butkevičius.

Centrinio banko vadovas Vitas Vasiliauskas tikino, kad leidimas įsivesti eurą yra istorinė diena šaliai.

Finansų ministras Rimantas Šadžius teigė, kad euro įvedimas neduos momentinės naudos, tačiau nauja valiuta reikia pasinaudoti, siekiant sukurti gerbūvį.

“Noriu paraginti pasinaudoti situacija, kad mūsų gerbūviui pritrauktume investicijų”, – trečiadienį sakė R.Šadžius.

Anot už mokesčius atsakingo eurokomisaro Algirdo Šemetos, Lietuva vien savo pastangomis pajėgė atitikti Mastrichto reikalavimus.

“Lietuva atitinka reikalaujamus kriterijus su didele atsarga. (…)Komisija su pasitikėjimu teigia, kad Lietuvos atitiktis euro zonos kriterijams yra tvari ir ne vienadienė”, – spaudos konferencijoje Vilniuje sakė A.Šemeta.

Europos Komisija trečiadienį leido Lietuvai 2015 metais įsivesti eurą. Dešimtmetį ES nare esanti šalis, nesėkmingai siekusi euro dar 2007-aisiais, taps 19-ąją euro zonos nare ir paskutine iš trijų Baltijos šalių.

Komisija pranešė, kad atsižvelgdama į Lietuvos pažangą, siekiant atitikti kriterijus, siūlo Europos Sąjungos Tarybai leisti šaliai įsivesti eurą nuo 2015 metų sausio 1 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: