(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europos krepšinio čempionato dalyviai Lietuvoje ne tik žais krepšinį, bet ir prisijungs prie pirmą kartą mūsų šalyje organizuojamos saugaus eismo akcijos – „Ir žaidžiame, ir vairuojame pagal taisykles“.

Akcijos metu visų čempionate dalyvaujančių komandų nariai pasirašys ant specialaus stendo – tokiu būdu krepšininkai taps akcijos signatarais ir ragins lietuvius sekti jų pavyzdžiu – vairuoti saugiai.

„Krepšinio bendruomenė keliuose jau yra praradusi daugybę savo narių – tiek garsių žvaigždžių, tiek žaidėjų, kurių vardų gal niekados ir nesate girdėję. Jų likimas galėjo būti kitoks“, – rašoma krepšininkų kreipimesi į visuomenę.

Tokia pati akcija jau vyko praėjusiais metais Turkijoje pasaulio krepšinio čempionato metu. Dėl didelės sėkmės ją nutarta pakartoti Lietuvoje. Ją organizuoja FIBA, Jungtinių Tautų organizacija, Susisiekimo ministerija, Lietuvos ir Ispanijos krepšinio federacijos.

„Avarijos Lietuvos keliuose kasmet pareikalauja apie 300 gyvybių, dar daugiau žmonių traumuojama. Tai nėra tik atsitiktinės nelaimės. Tai įvykiai, kuriems galima užkirsti kelią savo sąmoningumu ir atsakingu elgesiu“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Specialiai šiai akcijai buvo sukurti du televizijos vaizdo klipai, kuriuose filmavosi krepšininkai Martynas Gecevičius, Jonas Valančiūnas ir Ispanijos krepšinio rinktinės narys Jose Calderonas.

Krepšinio žiūrovams bus dalinami lankstinukai. Kasdien vis kitame mieste prie arenų bus įrengti saugos diržų simuliatoriai, kuriuos išbandžius bus galima pajusti saugos diržų naudą.

Lietuvos krepšinio federacijos vadovas Vladas Garastas tikisi, kad ši šviečiamoji akcija padidins saugumą Lietuvos keliuose, mat krepšininkai, ypač jaunesnio amžiaus sirgaliams, yra didelis autoritetas.

Europos čempionato dalyviai Lietuvos gyventojus ragina laikytis šių pagrindinių ir paprasčiausių saugaus eismo taisyklių: neviršyti greičio, visada užsisegti saugos diržus, nekalbėti telefonu vairuojant, nevairuoti išgėrus alkoholio, dėvėti šalmą važiuojant dviračiu.

Akciją pristatantis vaizdo klipas:

Susisiekimo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: