Europos sklandymo čempionate aštrėja kova dėl medalių
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Rugpjūčio 4 d. Pociūnuose vykstančiame Europos sklandymo čempionate pereitas rubikonas: po ketvirto pratimo įvykdymo čempionatas laikomas įvykęs.

Kiekvieną dieną kova dėl nugalėtojo vardo tampa vis aštresnė ir vis labiau nenuspėjama. Ir ketvirtame pratime, kuriame sklandytojai turėjo įveikti virš 500 km, būta netikėtumų.

15 m klasėje prizininkais tapę sklandytojai iki šiol nebuvo minimi tarp lyderių. Pratimą laimėjo Lenkijos pilotas Tomasz Rubaj, antras buvo Gyorgy Gulyas iš Vengrijos, trečią vietą užėmė Lietuvos komandos atstovas Gintautas Zubė. Kitam Lietuvos pilotui Kęstučiui Miliūnui šis pratimas nebuvo sėkmingas (23 vieta).

Bendroje įskaitoje po keturių pratimų 15 m klasėje du lyderiai – prancūzai Louis Bouderlique ir Chistophe Ruch surinko vienodą taškų sumą, trečias – Wojcik Lukasz iš Lenkijos. Lietuviai užima penkioliktą (Gintautas Zubė) ir septynioliktą (Kęstutis Miliunas) vietas.

18 m klasėje ketvirtą pratimą laimėjo vienas iš čempionato lyderių Karol Staryszak iš Lenkijos. Antrą ir trečią vietas užėmė Anglijos atstovai Russell Cheetham ir Gary Stingemore.

Jei lietuvis Mindaugas Žaliukas po dviejų gan nesėkmingų jam pratimų ketvirtame užėmė dešimtą vietą, tai Gintautas Butnorius buvo tik dvidešimt penktas. Tiesa, bendroje įskaitoje jie atsidūrė greta: G. Butnorius – tryliktas, M. Žaliukas – keturioliktas.

Šioje klasėje po keturių pratimų pirmauja Karol Staryszak ( Lenkija), antras – Zbigniew Nieradka (Lenkija), trečias – Russel Cheetham (Anglija).

Atviroje klasėje ketvirtame pratime vėl laimėjo Vokietijos atstovas Markus Frank, kuriam tai jau trečia prizinė šio čempionato vieta. Antras buvo čekas Petr Krejcirik, trečias – pilotas iš Prancūzijos Killian Walbrou. Lietuvis Gintaras Drevinskas užėmė tryliktą vietą ir bendroje įskaitoje pakilo į aštuntą.

Lyderiu po keturių etapų šioje klasėje tapo čekas Petr Krejcirik, antras – Markus Frank (Vokietija), trečias – Janusz Centka (Lenkija).

Čempionato žiuri prezidentas Max Bishop labai šiltai atsiliepė apie lietuvių organizuojamas varžybas. Jo manymu, viskas vyksta gerai ir sklandžiai.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: