Ežerėlyje vyko šventė gražiai besitvarkančių sodybų šeimininkams
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Pasibaigus Kauno rajono gražiausių sodybų konkursui, Ežerėlis taip pat paskelbė savo miesto gražiausiai besitvarkančias sodybas.

Pavasarį, kai sodai pasipuošia pačiais gražiausiais žiedais, seniūno įsakymu buvo sudaryta komisija, kuri užsuko beveik į kiekvieno ežerėliečio kiemą ir sudarė ilgą gražiai besitvarkančių sodybų sąrašą.

Spalio 21 dienos vakarą, kai pagrindiniai lauko darbai jau nudirbti, kultūros centras pakvietė bendruomenę į edukacinę-pramoginę vakaronę „Kai sodai žydi pasakų žiedais“. Renginio metu buvo apdovanoti 2011–ųjų metų gražiausiai besitvarkančių sodybų šeimininkai.

Į žiedais „pražydusią“ sceną seniūnas Gedvydas Celiešius ir gražiausių sodybų apžiūros komisijos pirmininkė Inutė Strašinskienė pakvietė tris konkurso laimėtojus. Garbingą trečiąją vietą iškovojo Roma ir Rimas Motiejaičiai, antrąją vietą užėmė Aldonos Vaitiekienės sodyba – šių dviejų sodybų šeimininkai buvo apdovanoti seniūno padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis bei gėlėmis.

Garsiai skambant fanfaroms ir susirinkusiųjų plojimams, paskelbta 2011–ųjų metų Ežerėlio gražiausiai besitvarkanti sodyba. Jos šeimininkams Auksutei ir Valdui Šapailams buvo įteiktas padėkos raštas, ant namo kabinama vardinė lentelė bei didžiulė gėlė, kuri dar labiau paįvairins ir taip gražiai tvarkomą sodybą.

Po visų gražiausių sveikinimų ir apdovanojimų prasidėjo edukacinė vakaronės dalis. Joje patarimais ir savo patirtimi dalijosi Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, Kauno rajono gražiausių sodybų konkurso komisijos pirmininkė Raminta Popovienė, Kauno rajono savivaldybės ekologė, vyriausioji specialistė Giedrė Juknienė.

Įdomią ir aktualią paskaitą vedė Kauno kolegijos Kraštotvarkos fakulteto docentas Romualdas Misius, o naujausias sodybų apželdinimo tendencijas pristatė UAB „Tulpmedis“ savininkas, „Dubravos“ urėdijos urėdas Kęstutis Šakūnas.

Po praktinės vakaronės dalies visi susirinkusieji persikėlė prie bendro vaišėmis nukrauto stalo, o muzikantai juos pakvietė linksmai pašokti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: