© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Socialinis tinklas “Facebook” nuo ketvirtadienio leido savo vartotojams įvardyti save ne vien vyrais arba moterimis, bet priskirti save prie įvairių kitų lyties kategorijų – pavyzdžiui, transseksualų arba interseksualų.

Pridėdamas galimybę paskyrose rinktis daug specializuotų lyties kategorijų “Facebook” taip pat leidžia pasirinkti įvairesnius kreipinius, kuriuos vartotojai norėtų matyti jiems skirtose žinutėse arba laiškuose.

Be ankstesnių kreipinių “jis/jo” ir “ji/jos”, bus galima naudoti neutralų kreipinį “jie/jų”.

“Galbūt daugeliui šie pokyčiai nėra labai reikšmingi, tačiau tiems, kuriem jie yra aktualūs, tai reiškia labai daug”, – nurodė “Facebook” pranešime, paskelbtame savo skiltyje “Įvairovė”, kurioje taip pat buvo įkelta nuotrauka, vaizduojanti vaivorykštės spalvų vėliavą, iškeltą prie bendrovės būstinės Silicio slėnio mieste Menlo Parke.

“Laikome tai dar viena galimybe padaryti “Facebook” vieta, kur žmonės gali išreikšti savo tikrąją tapatybę”, – pridūrė socialinis tinklas.

“Facebook” nurodė bendradarbiavęs su lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) aktyvistų organizacijomis, kurdamas lyties pasirinkimus, kuriuos galima įvardyti skiltyje “Kita” vartotojo asmeninėje informacijoje.

Kol kas šie pasirinkimai prieinami tik tiems, kas naudoja “Facebook” versiją anglų kalba, tačiau bendrovė planuoja atverti tokią galimybę ir kitiems socialinio tinklo vartotojams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: