(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

VTB Vieningojoje krepšinio lygoje antrąją pergalę trečiadienį iškovojo Kauno „Žalgirio“ ekipa, kuri po atkaklios kovos namuose palaužė Rimo Girskio treniruojamus Ukrainos čempionus „Azovmash“ krepšininkus – 82:69 (21:22, 20:10, 24:22, 17:15). Į pergalę daugkartinius Lietuvos čempionus šį kartą vedė net 37 taškus pelnęs Marcusas Brownas.

Dėl ligos „Žalgiriui“ šiandien negalėjo padėti Siim-Sander Vene, Povilas Butkevičius, Mirza Begičius ir Šarūnas Vasiliauskas.

Rungtynes žalgiriečiai pradėjo Tado Klimavičiaus tritaškiu (3:0) ir Traviso Watsono dviem taškais su pražanga (6:2), tačiau svečiai nesnaudė bei po Fredericko House‘o šūvio iš toli priartėjo iki 5:6. M.Browno vedinas „Žalgiris“ vienu metu buvo nutolęs 15:8, vis tik trys „Azovmash“ rezultatyvios atakos iš eilės leido svečiams vėl tvirčiau atsistoti ant kojų – 14:15. Į tai iš karto reagavo Gintaras Krapikas, po kurio paprašytos minutės pertraukėlės T.Watsonas dar kartą įmetė iš arti (18:14), taip gražindamas keturių taškų pranašumą. Deja, likusios dvi kėlinio minutės sėkmingiau susiklostė ukrainiečiams, šie surengė dar vieną spurtą 6:0 ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 22:21.

Individualų meistriškumą antrojo ketvirčio starte pademonstravo T.Klimavičius (23:22), tačiau „Azovmash“ gynėjas Rolandas Jarutis į tai atsakė įspūdingu tolimu metimu per varžovo rankas (25:22). Nors vienu metu „Azovmash“ persvara išaugo iki 28:24, M.Browno, T.Klimavičiaus ir T.Watsono aktyvaus žaidimo dėka kauniečiai greitai perėmė iniciatyvą (34:30), o po dar vienos tikslios M.Browno atakos komandas skyrė jau 6 taškai (38:32). Ir tai dar nebuvo pabaiga, paskutinę antrojo kėlinio ataką taikliu tolimu metimu užbaigė M.Brownas, taip pelnydamas savo 21-ąjį tašką bei leisdamas „Žalgiriui“ įgyti solidesnį pranašumą – 41:32.

Trečiasis ketvirtis prasidėjo vangiai (47:40), tačiau po truputį „Žalgiris“ įgavo pagreitį. Ir vėl puolime nesustabdomas buvo M.Brownas, šis snaiperis pataikė iš vidutinio nuotolio, dvi atakas baigė tiksliais šūviais iš toli, tuo tarpu „Žalgirio“ persvara išaugo iki dviženklės – 53:41. „Azovmash“ krepšininkai desperatiškai puolė į priekį, bet tai jiems atnešė vien klaidas, o Dainiui Šalengai ir Tadui Klimavičiui realizavus metimus iš tolimos distancijos „Žalgirio“ persvara tapo rekordine – 61:46. Akimirkai žalgiriečiai kiek atsipalaidavo ir po M.Prekevičiaus tritaškio skirtumas aptirpo iki 63:54, tačiau paskutinį žodį tarė Žygimantas Janavičius – 65:54.

Ne itin sklandžiai žalgiriečiams susiklostė lemiamos rungtynių atkarpos pradžia – kelios klaidos puolime ir po M.Browno nesportinės pražangos bei taiklių „Azovmash“ baudų metimų svečiai vėl grėsmingai priartėjo (60:67). Svarbiu momentu savo klaidą ištaisė M.Brownas, po kurio eilinio tritaškio skirtumas vėl šoktelėjo – 70:60. Nepaisant to, apsiginti nepavyko – F.House‘as nuo baudų metimų linijos neklydo (62:70). Tačiau, kaip pasirodė vėliau, tai buvo paskutinė akimirka, kai svečiai galėjo „užsikabinti“: Mantas Kalnietis taikliai metė iš toli (73:62), T.Watsonas varžovams nepaliko vilčių po krepšiu, M.Brownas pelnė penkis taškus iš eilės ir po jo 37-ojo taško „Žalgiris“ praktiškai užsitikrino pergalę – 80:67. Varžovai dar mėgino išsigelbėti, tačiau patikimai besigynę žalgiriečiai jiems nepaliko vilčių ir susitikimą užbaigė gražiu M.Kalniečio reidu. Aidint finalinei sirenai švieslentė skelbė apie dar vieną „Žalgirio“ pergalę – 82:69.

„Žalgiris“:
M.Brownas 37 (7/11 tritaškių), T.Watsonas 13 (17 atk. kam.), T.Klimavičius 13 (8 atk. kam.), M.Kalnietis 7, D.Šalenga 5, Ž.Janavičius 4, A.Milaknis 3.

„Azovmash“: H.Rizvičius 16, E.Danielsas 15, F.House‘as 11.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: