Pasirengimas Europos vyrų krepšinio čempionatui, kitąmet vyksiančiame Lietuvoje, vyksta pagal planą ir nevėluoja. Tai pareiškė „FIBA Europe“ valdybos narys Waltheris Kaszelikas, per tris dienas susipažinęs su padėtimi Lietuvoje.

„Išvykstu iš Lietuvos su labai geru jausmu. Viskas vyksta pagal planą, niekas nevėluoja“, – pareiškė W.Kaszelikas trečiadienį.

Per tris dienas „FIBA Europe“ atstovas, atsakingas pirmiausia už varžybų saugumą, buvo susitikęs su Lietuvos policijos ir saugumo atstovais, tarėsi su 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniu komitetu ir inspektavo miestus, kuriuose vyks pirmenybės.

„Varžybų dalyvių skaičių padidinus nuo 16 iki 24, organizatoriams kilo naujų iššūkių, tačiau galiu drąsiai pasakyti, kad pasirengimas čempionatui dėl to neužstrigo. Viskas, ką iki šiol turėjo parengti organizacinis komitetas, jau parengta“, – teigė W.Kaszelikas.

Europos vyrų krepšinio čempionatas kitais metais rugpjūčio 31—rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą pirmenybėse dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

„Malonu, kad mūsų darbą ir pažangą „FIBA Europe“ vertina palankiai. Iš tikrųjų, padidėjus dalyvių skaičiui, padaugėjo ir iššūkių, tačiau mes jiems pasirengę“, – sakė 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.
Pasak M.Špoko, artimiausias didelis darbas – oficiali čempionato burtų traukimo ceremonija, kuri įvyks Vilniuje ateinančių metų sausio 30 d.
„Į ceremoniją atvyks daugiau nei šimtas svečių ir žurnalistų iš užsienio, vyks tiesioginė televizijos transliacija, todėl reikia aprėpti daugybę organizacinių sričių – nuo logistikos iki techninių dalykų“, – sakė M.Špokas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: