(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kaune lankėsi FIBA-Europe delegacija, kuri apžiūrėjo statomą Žalgirio areną, įvertino miesto viešbučius. Kauną inspektavusi delegacija neišsakė jokių neigiamų pastabų.

FIBA-Europe delegacija (Monika Puchner (FIBA-Europe renginių departamentas), Vanessa Reuter, Nick Maruoli (IT departamentas), Sakis Kontos (FIBA-Europe komunikacijos skyriaus vadovas), Richard Stokes (FIBA–Europe sporto departamentas) į Lietuvą atvyko keturioms dienoms, norėdama aplankyti visus 6 miestus, kuriuose 2011 metais vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas.

Nuo ankstyvo ryto delegacija, lydima Kauno miesto mero pavaduotojo Rimanto Mikaičio ir mero patarėjo Vyganto Gudėno, apžiūrėjo Žalgirio areną, kuriai pastabų neturėjo.

„Šiandien pamatėme didelį progresą statybose. Arenos fasadiniai langai jau beveik sudėti, vyksta vidaus įrengimo darbai. Žinoma, yra dar nemažai klaustukų, nes arena nėra dar baigta, nematome grindinio, krepšių ir pan., kuriuos taip pat reikės įvertinti“, – spaudos konferencijos metu sakė FIBA-Europe renginių departamento vadovė Monika Puchner.

FIBA-Europe atstovai apžiūrėjo Kauno viešbučius, kuriuose turėtų įsikurti komandos, teisėjai, žiniasklaidos atstovai, techninis personalas.

„Kauno viešbučius žinome labai gerai, nes jau ne pirmus metus Lietuvos krepšinio federacija bendradarbiauja su jais. Priekaištų dėl jų tikrai neturime. Kalbant apie visus Lietuvos viešbučius – jų tikrai pakanka, kad ir sirgaliai, kurie atvyks į čempionatą, turėtų kur apsistoti“, – kalbėjo „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

Be to, M. Špokas priminė, kad krepšinio čempionato organizavimas susideda iš 14 dalių, o pats krepšinis sudaro tik 10 proc. viso pasiruošimo, todėl dar yra labai daug darbų, kuriuos privalo padaryti Lietuvos krepšinio federacija.

FIBA-Europe delegacija į Kauną kitą kartą ketina atvykti balandžio mėnesį, kuomet jau turėtų būti baigta Žalgirio arena. Tik tada bus galima tiksliai įvardinti punktus, kurie netenkina ir kurie privalo būti koreguojami dar iki čempionato pradžios.

„Arena oficialiai bus laikoma tik tada, kai joje įvyks nors vienas renginys. Tuomet tikrai galėsime pasakyti, kad arena funkcionuoja“, – sakė M. Špokas.

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas patikino, kad jau kitą savaitę kartu su Kauno miesto savivaldybe bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, įpareigojanti miesto savivaldybę prie čempionato organizavimo prisidėti infrastruktūra, t.y. arena.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: