(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno valstybinėje filharmonijoje pirmadienį pasirašytas Savivaldybės ir Filharmonijos bendradarbiavimo susitarimas, kuris leis ir toliau organizuoti švietėjiškus, moksleiviams skirtus renginius.

„Praėjusiais metais pasirašėme susitarimą dėl 15 koncertų moksleiviams. Visi koncertai jau įvyko, jie pranoko visus lūkesčius: Filharmonijos surengtuose klasikinės muzikos koncertuose apsilankė 8 tūkst. moksleivių. Į koncertus mokiniai ateidavo su klasių vadovais. Koncertų metu buvo pavyzdinga rimtis.

Matėsi, kad jauni žmonės iš koncertų išeina patenkinti. Mokinių atvykimą į koncertus gerai organizavo Švietimo ir kultūros departamentas bei Švietimo ir ugdymo skyrius. Koncertai pasitarnavo jaunų žmonių  dvasiniam tobulėjimui. Tikėtina, kad šie jaunuoliai Filharmonijoje lankysis ir tada, kai baigs mokyklą“, – sakė Filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta.

„Dėkoju Filharmonijos direktoriui, jūs parodėte iniciatyvą, o Savivaldybė pritarė. Tai gražus ir labai reikalingas sumanymas. Vaikai lankosi „Kauno švaroje“, „Kauno vandenyse“, ten mokosi gyvenimo, o Filharmonijoje gali iš arčiau susipažinti su menu. Kaune yra apie 41 tūkst. moksleivių. Penkiolikoje koncertų apsilankė 8 tūkstančiai, o tai yra  penktadalis moksleivių. Šias metais norinčių apsilankyti klasikinės muzikos koncertuose bus dar daugiau. Tai pasitarnaus mokinių intelekto ugdymui“, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

Kauno valstybinis dramos teatras taip pat pasirašys analogišką sutartį su Kauno miesto savivaldybe.

„Mes taip pat auginsime sau žiūrovus. Labai gerai atsimenu tą dieną, kai pirmą kartą patekau į Klaipėdos dramos teatrą, man tai buvo šventė. Sudarykime galimybę tokią šventę pajusti mokiniams“, – kalbėjo Kauno valstybinio dramos teatro direktorius, Kultūros ministerijos Kultūros ir meno tarybos pirmininkas Egidijus Stancikas.

Nieko nėra nemokamo – visi koncertai Filharmonijai taip pat kainuoja: samdomi atlikėjai, koncertų vedėjai, kainuoja elektra. Lėšos koncertams skiriamos iš mokinių krepšelio lėšų, jas skiria Savivaldybė. Mokiniai už bilietus moka tik simboliškai.

Sutarties pasirašymo metu buvo kalbėta apie tai, kad panašias bendradarbiavimo sutartis būtų naudinga pasirašyti ir su rajonų savivaldybėmis.

„Dieną galima surengti koncertą mokiniams, o vakare – visuomenei“, – sakė Filharmonijos direktorius J. Krėpšta.



Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: