(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje (Laisvės al. 96) birželio 2 dieną 18 val. (trečiadienį) vyks susitikimas su režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu ir jo naujojo filmo apie Tibetą „Nuo pasaulio stogo” pristatymas.

Renginyje mintimis dalinsis režisierius Vytautas V. Landsbergis, Tibeto kultūros paramos ir labdaros fondo vadovas Gintaras Dručkus ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Lietuviškos dokumentikos lokacija dažniausiai esti pati Lietuva ir jos žmonės. Filme „Nuo pasaulio stogo” lietuvių akimis pažvelgiama į tolimą, bet Lietuvai dvasiškai artimą kraštą – okupuotą Tibetą. Tai tarsi filmas-priminimas, jog negalime būti laisvi, kol pavergtos kitos tautos.

Filmas ramia meditatyvia kalba primena elementarią tiesą: visos tautos yra unikalios, visos turi teisę būti laisvos ir laimingos. Taikos bei vilties gaida skamba ir Jo Šventenybės Dalai Lamos lūpose. Įspūdinga filmo operatoriaus A. Kemežio užfiksuotų vaizdų pynė leidžia prabilti vaizdais į žiūrovo širdį – netragizuojant, o mokantis stiprybės, kantrybės ir ramaus susitelkimo. Taip stilistiškai bandoma priartėti prie j.š. Dalai Lamos propaguojamo taikaus pasipriešinimo idėjos.

Šis filmas, tai puiki įžanga į birželio 3 dienos Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje svarstomą Tibeto vardo suteikimą skverui Trakų ir Krėvos gatvių sankryžoje. „Siūlau vieną iš Kauno skverų pavadinti Tibeto vardu. Kaunas – laisvų ir laisvę mylinčių žmonių miestas. Šiuo savo gestu dar kartą parodytume savo paramą laisvės siekiančioms tautoms”, – sakė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: