(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Rugsėjo 25 dieną Kaune viešbučio „Reval Hotel Neris” konferencijų centre prasidėjo verslo kontaktų mugė „Turizmas Kauno regione 2009″, kurioje ypatingai akcentuojama ryšių atnaujinimas su Baltarusijos turizmo kompanijomis.

Renginį atidarė Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis ir Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė.

R. Mikaitis pažymėjo, kad Kaune pradėti įgyvendinti svarbūs turizmo infrastruktūros plėtros ir atnaujinimo projektai. „Pradėti Šv. Jurgio bažnyčios remonto darbai, įgyvendinamas Kauno pilies atstatymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektas. Tikimės, kad gerinant turizmo infrastruktūrą pavyks pritraukti į Kauną dar daugiau svečių iš užsienio šalių”, – teigė mero pavaduotojas.

Kauno apskrities viršininkės O. Balžekienės teigimu, Kaunas turi didelį potencialą vystant verslo turizmo paslaugas.

Pasak Kauno turizmo informacijos centro direktoriaus Sigito Sidaravičiaus, šiuo renginiu siekiama pristatyti Kauno miestą, rajoną bei visą regioną turizmo verslo bei paslaugų teikėjams iš Lietuvos ir užsienio šalių, užmegzti verslo ryšius ir paskatinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir užsienio turizmo kompanijų, specialistų dirbančių turizmo sektoriuje.

„Šioje verslo kontaktų mugėje dalyvauja daugiau kaip 50 dalyvių. Labai svarbu paskatinti abipusiai naudingus ryšius tarp užsienio ir mūsų šalies turizmo kompanijų ir specialistų. Sunkmečio laikotarpiu reikėtų aktyvinti ryšius su savo kaimyninėmis šalis. Šioje verslo kontaktų mugėje turime vienos didžiausių Baltarusijos turizmo kompanijų atstovus, kurie yra labai suinteresuoti atnaujinti ryšius su Kauno regionu”, – sakė Kauno TIC direktorius.

Šioje verslo kontaktų mugėje dalyvauja ir Lietuvos turizmo informacijos centrų Londone ir Barselonoje vadovai, kurie pažymėjo didėjantį užsieniečių, ypač iš Ispanijos, susidomėjimą Kauno regionu.

Rugsėjo 29 dieną visame pasaulyje bus minima Pasaulinė turizmo diena.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: