(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė nuolat ir dažnai bendrauja su Lietuvos futbolo federacija, siekdama sugrąžinti didįjį futbolą į šį miestą.

Balandžio 12 dienos „Kauno dienos“ straipsnyje „Kauną aplenks ir škotai?“ cituojamas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius. Jis, kalbėdamas apie galimybes Kaune žaisti atrankos į 2012 metų Europos futbolo čempionato rungtynes teigia: „Mes suinteresuoti, kad jos vyktų Kaune, bet jei miestas nerodo jokio susidomėjimo, negalime pirštis“.

Kauno miesto savivaldybės meras dar 2009 metų spalį kreipėsi į LFF, primindamas, jog Kaunas suinteresuotas rengti futbolo rungtynes:
„Kaunas visada garsėjo kaip sporto sostinė. Po vasarą įvykusio Europos lengvosios atletikos čempionato (U-23) turime dar geriau sutvarkytą stadioną, įrengtas nebeperšlampamas VIP tribūnas, todėl jame tikrai galėtų vykti aukščiausio lygio futbolo rungtynės“, – tuomet kalbėjo miesto meras.
A.Kupčinskas pažymėjo, kad vykstant futbolo varžyboms Marijampolėje, be Kauno pagalbos vis tiek neišsiverčiama.
„Mūsų savivaldybės vis tiek prašoma pasirūpinti visuomeniniu transportu, kad vėlai vakare traukiniu į Kauną grįžę sirgaliai galėtų patogiai išsivažinėti namo. Todėl ateityje vykstant atrankos varžyboms į Europos čempionatą, su futbolo federacija tikimės rasti abipusiai priimtiną sutarimą”, – pernai teigė meras.
LFF pernai informavo, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadionas priskiriamas UEFA antros kategorijos stadionų klasei, o tai leidžia stadioną naudoti pradinėse UEFA klubų varžybų atrankos stadijose.

Pirmadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su LFF prezidentu Liutauru Varanavičiumi ir taip pat kalbėjosi apie galimybes Kaune rengti aukščiausio lygio futbolo varžybas.

„Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius įpareigotas padaryti viską, kad rungtynės vyktų Kaune, taip pat išsiaiškinti, kaip dar galima pagerinti stadiono infrastruktūrą. Federacijos prezidentui dar kartą pabrėžiau, jog Kauno stadionas yra geriausias šiuo metu Lietuvoje, o Savivaldybė praėjusiais metais skyrė daug lėšų, tvarkydama stadiono infrastruktūrą, kad būtų tinkamai pasirengta Europos lengvosios atletikos jaunimo čempionatui. Dėl šių priežasčių kauniečiai nesuprastų LFF sprendimo futbolo rungtynes rengti kitur“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: