Futbolo rungtynės su armėnais - testas rinktinės pamainai
(c) V.Knyzelio/LFF.lt

Antradienio vakare, rugpjūčio 9 d., Lietuvos ir Armėnijos nacionalinės futbolo rinktinės baigė trumpą pasiurošimą trečiadienio, rugpjūčio 10 d., Kaune vyksiančiai tarpusavio dvikovai.

Komandų treneriai prieš dvikovą kalbėjo, jog šiose rungtynėse svarbu bus išbandyti naujus žaidėjus ir pasirengti rugsėjo EURO 2012 atrankos varžyboms.

Testas rinktinės pamainai

Lietuvos rinktinės treneris Raimondas Žutautas teigė, kad šios rungtynės bus gera galimybė modeliuoti žaidimą rudens atrankos varžyboms ir išbandyti jaunesnius ir rinktinėje rečiau žaidusius futbolininkus.

„Džiugu, kad sveiki visi, kurie buvo pakviesti į rinktinę. Žaidėjų sportinė forma įvairi, nes kai kurie dar tik pradeda sezoną. Šį kartą neturėsime kelių senbuvių, todėl reikia išbandyti ir kitus rinktinės žaidėjus. Negali žinoti, kada jiems gali prireikti pakeisti senbuvius“, – sakė rinktinės strategas.

Jis užsiminė, kad šansą pasireikšti turėtų gauti abu nominalūs puolėjai Tadas Labukas ir Ričardas Beniušis. „Per likusias trejas atrankos rungtynes sieksime pergalių, todėl svarbu bus įmušti. Paskutinėse rungtynėse mums tai sunkiai sekėsi, todėl šį kartą stengsimės sukurti kuo daugiau pavojingų epizodų ir pasižymėti bent kartą. Manau, kad puolėjų šioms rungtynėms pakaks, nes žaidžiame su vienu akcentuotu puolėju. Abu gali sužaisti po kėlinį“, – svarstė R. Žutautas.

Potencialus rinktinės debiutantas – Gdansko „Lechia“ ekipos gynėjas Vytautas Andriuškevičius. Šiemet Lietuvos jaunimo rinktinei atstovavęs futbolininkas po truputį apsipranta nacionalinėje komandoje ir laukia savo debiuto stadione, kuriame ne vienerius metus atstovavo FBK „Kaunui“.

„Kol kas dar stengiuosi priprasti prie kolektyvo, geriau susipažinti su komandos draugais. Kaune jaučiuosi kaip namuose, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas man savas. Būtų smagu čia rungtyniauti. Pažiūrėti rytojaus mačo ateis ir mano šeima, draugai“, – pasakojo V. Andriuškevičius.

Varžovų žaidimas paliko įspūdį

Rinktinės treneriai ir žaidėjai ruošdamiesi mačui analizavo Armėnijos rinktinės žaidimą paskutinėse Europos čempionato atrankos rungtynėse. R. Žutautas teigė, Armėnijos rinktinėje galima išskirti kelis lyderius, tačiau skirti visa dėmėsį jiems būtų klaidinga.

„Pavojingi jų puolėjai Jura Movsesjanas, natūralizuotas brazilas Marcosas Pizzeli. Jie moka laiku atsidengti ir greitai atakuoti. Aikštės viduryje žaidimą gerai organizuoja Henrichas Mchitarijanas. Tačiau viskas priklauso ne vien nuo individualybių, svarbu kaip sužais komanda”, – kalbėjo rinktinės treneris.

Saugas Saulius Mikoliūnas sakė, kad pagal Armėnijos rinktinės rungtynes su rusais galima spręsti, jog laukia sunki dvikova: „Armėnai sukūrė nemažai progų įmušė įvartį. Tai komanda, kuri turi daug individualiai gerai pasirengusių žaidėjų. Manau, kad rungtynės bus įtemptos.“

Vienas rinktinės senbuvių šio sezono pradžioje įsitvirtino Kijevo „Arsenal“ (Ukraina) ekipos pagrindinėje sudėtyje, tačiau dar neskubėjo džiaugtis trenerio pasitikėjimu: „Stengiuosi išpildyti tai ką treneris reikalauja, tačiau tai dar čempionato pradžia. Nesu įgavęs pačios geriausios sportinės formos, bet ji su kiekvienomis rungtynėmis gerėja.“

Repetuos rungtynėms su slovakais

Armėnijos rinktinės treneris Vardanas Minasijanas sakė, kad atvykti į Lietuvą, nes ruošiasi atrankos varžyboms su Andora ir Slovakija.

„Su Andora taip pat žaisime svečiuose, o Lietuvos rinktinės žaidimo stilių palyginčiau su Slovakija. Būtų smagu pasiekti gerą rezultatą, tačiau sieksime ir išbandyti naujų žaidėjų. Turime daug jaunų futbolininkų. Jie rungtyniauja su dideliu patriotizmu ir atiduoda savo širdį. Galbūt tai pagrindinė priežastis, kodėl mums gerai sekasi Europos čempionato atrankoje“, – sake V. Minasijanas.

Jis teigė stebėjęs Lietuvos rinktinės rungtynes su Lichtenšteiniu ir Norvegija. „Keista, kad lietuviai pralaimėjo Lichtenšteine. Jūs kontroliavote žaidimą, bet du varžovų tikslus smūgiai – ir pralaimėjote. Futbole kartais taip atsitinka. Manau, kad Lietuva – tikrai stipri komanda, nemažai žaidėjų rungtyniauja pajėgiuose klubuose. Manau, jog lietuviai dar turi šansų savo atrankos grupėje“, – sakė V. Minasijanas.

Lietuvos ir Armėnijos rinktinės trečiadienį, rugpjūčio 10 d., 19 valandą susitiks Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: