(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šiandien VDU menų galerijoje „ 101″ vyks mokymai, skirti besidomintiems kino gamybos ir platinimo procesais. Iki spalio 4 d. čia užsiregistravę žmonės galės išgirsti daug įdomios patirties turinčių kino profesionalų paskaitas apie šios industrijos ypatybes ir kūrinio gyvavimo etapus.

Įsibėgėjus festivaliui, pakviesime trumpam palikti kino teatro kėdes ir pasinaudoti galimybe sužinoti daugiau apie scenarijaus rengimą, filmo prodiusavimą bei platinimą. Jaunieji kino, medijų, kultūros vadybos specialistai ir studentai galės diskutuoti su lektoriais, pasidalintis savo idėjomis ir išgirsti patarimų jų realizavimui. Programoje dalyvaus lektoriai: Rasa Miškinytė (ERA FILM), Vilma Levickaitė(Kino centras SKALVIJA), Renata Šukaitytė (MEDIA Desk Lietuva), Irma Pužauskaitė (MEDIA Desk Lietuva), Žilvinas Naujokas (TAURAS kino namai) ir Raimondas Paškevičius (LMTA).

Raimondas Paškevičius, turintis LMTA TV režisieriaus specialybę, dirbo televizijos ir radijo laidų scenaristu, režisieriumi bei vedėju, sukūrė scenarijus ir režisavo lietuviškus serialus, taip pat yra ir keleto romanų bendraautorius. Scenarijaus rašymo žinias gilinęs Lietuvos bei užsienio seminaruose, dabar aktyviai jomis dalinasi su jaunaisiais kino rašytojais įvairiose paskaitose bei kursuose. „Kino kūrėjo ABC” mokymuose R.Paškevičius aiškins scenarijaus rašymo ir skaitymo principus.

Rasa Miškinytė yra pelniusi keletą „Sidabrinių gervių” už profesionalumą prodiusavimo srityje. Jos kūrybinėje biografijoje – tokie filmai kaip „Vabzdžių dresuotojas”, „Šarūnas Bartas – vienas lauke karys”. 2001m. ji įkūrė UAB „Era film”. Rasa Miškinytė yra profesionali kino prodiuserė, daugiausiai patirties turinti dokumentikos žanre. Kartu su Žilvinu Naujoku, šiuo metu prodiusuojančiu vaidybinį filmą „Tadas Blinda. Pradžia” ji išdėstys sėkmingo kino prodiusavimo principus.

Žilvinas Naujokas vienos iš didžiausių kino filmų platintojų Baltijos šalyse – kompanijos „AcmeFilm” įkūrėjas bei marketingo bei plėtros direktorius, Kino Industrijos Asociacijos ir Antipiratinės Veiklos Asociacijos narys, nuo 2008m. „Tauras kino namai”direktorius.

Vilma Levickaitė, menotyros bei kultūros vadybos specialistė, 2005 m. kartu su kolege Goda Sosnovskiene įsteigė nevyriausybinę organizaciją „Vaizdų kultūros studija”, kurioje dirba su įvairiais kino edukacijos projektais. Svarbiausi jų – „Kino atostogos”, „Kinas mieste, miestas kine”, įvairūs leidiniai kino tematika. Dabartinė „Skalvijos” kino centro vadovė V.Levickaitė, kartu su „Media Desk Lietuva” atstove Irma Pužauskaite patars kaip reikia sėkmingai platinti ir propaguoti savo filmą.

Media desk Lietuva vadovė Renata Šukaitytė atskleis pačius pirminius kino filmo gimimo procesus, paaiškins, iš kur atsiranda finansai filmų parengiamiesiems darbams, jų gamybai ir vėliau platinimui.

Kino mylėtojus ir būsimus kūrėjus Tarptautinis Kauno kino festivalis ir Mediadesk Lietuva kviečia kiną atrasti ne tik kaip galutinį rezultatą kino ekrane, bet kaip gausos procesų visumą apie kurią kalbės sėkmingai kino ir medijų srityse dirbantys žmonės noriai besidalinantys savo patirtimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: